PAHOLAI­SEN HILLO

Makean tulinen paholaisen hillo tuo potkua arkeen ja juhlaan. Vegaaninen tomaatti–paprikahillo sopii loistavasti esimerkiksi kasvipohjaisten juustojen, paahdetun tofun, grillivihannesten ja leivän päälle. Lisäksi se on erinomainen syötävä lahja, joka säilyy hyvin ja ilahduttaa varmasti.

Annoskuva reseptille paholaisen hillo

PAHOLAI­SEN HILLO

Lautanen ja aterimet ikoni
n. 7 dl
kello
1 h

Ainekset:

  • 500 g tomaatteja
  • 400 g paprikoita
  • 1 punasipuli (100 g)
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 3 mietoa punaista chiliä
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 dl hillosokeria

Valmistus:

  1. Kuutioi tomaatit ja paprikat, hienonna punasipuli, valkosipulinkynnet ja chilit. Poista chilien siemenet, jos haluat miedomman hillon. Chilien tulisuus myös vaihtelee, eli maistele hilloa tehdessäsi ja lisää tarvittaessa. Voit käyttää lopussa maustamiseen myös kuivattua chiliä.
  2. Laita kaikki ainekset paitsi hillosokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta keskilämmöllä puoli tuntia välillä sekoitellen.
  3. Lisää hillosokeri ja keitä hilloa vielä 15 minuuttia. 
  4. Purkita kuuma hillo puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä ennen jääkaappiin laittamista. Huomioi, että hillo sakenee jäähtyessään.
reseptitsäilöntä
chilihillopaprikapunasipuliruokalahjattomaattivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit