Tandoori-tofuvartaat on grillikauden paras tofuherkku! Mausteinen marinadi tehdään kasvipohjaiseen jogurttiin ja halutessasi voit pujottaa vartaisiin myös kasviksia, esimerkiksi punasipulia, paprikaa ja kesäkurpitsaa.
![Annoskuva reseptille tandoori-tofuvartaat](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F04%2Ftandoori-tofuvartaat-1.jpg&w=3840&q=75)
TANDOORI-TOFUVARTAAT
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
marinointi väh. 60 min
Ainekset:
- 400 g tofua (maustamatonta tai savustettua)
- chiliä tuoreena tai rouheena/hiutaleita
- lime- tai sitruunalohkoja
Marinadi:
- 100 g vegaanista turkkilaista jogurttia tai fraichea
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 2 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 1 tähtianis
- 1 tl korianteria
- 1 tl juustokumina
- 1 tl kanelia
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl (maapähkinä)öljyä
Valmistus:
- Ota tofu pakkauksesta, kääräise puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle noin 15-30 minuutiksi, jotta enimmät nesteet poistuvat.
- Tee sillä aikaa marinadi. Mittaa jogurtti kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja inkivääri, raasta ne hienoksi raasteeksi. Jauha tähtianis hienoksi jauheeksi morttelilla tai maustemyllyssä. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
- Leikkaa tofut paloiksi ja sekoita marinadin joukkoon. Laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi.
- Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne likoamaan.
- Pujottele tofupalat vartaisiin ja grillaa yhteensä noin 20 minuutin ajan välillä käännellen ja kulhoon jäänyttä marinadia vartaiden pintaan sutien.
- Tarjoile chiliripauksen ja lime- tai sitruunalohkojen kanssa.
reseptitpääruoka
chiligrillausinkivääritofuvalkosipuli