Inkiväärishotti on helppo ja tiukan makuinen juoma, joka toimii täydellisesti myös ruokalahjana. Vegaaninen inkiväärijuoma valmistuu vain muutamasta aineksesta. Anna lahjaksi tai nauti itse flunssakaudella, kiireisten aamujen piristykseksi tai kuuman veden kanssa.

INKIVÄÄRISHOTTI


Ainekset:
- 200 g tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
- 1 l vettä
- 1/2 dl agavesiirappia
- 2 sitruunan mehu
Valmistus:
- Kuori ja raasta inkivääri. Jos käytät luomuinkivääriä, ei sitä tarvitse välttämättä kuoria, pesu riittää.
- Lisää kattilaan raastettu inkivääri ja vesi. Kuumenna ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Sekoita joukkoon agavesiirappi ja sekoittele, jotta siirappi sulaa nesteen joukkoon.
- Siivilöi.
- Lisää joukkoon sitruunan mehu ja pullota puhtaaseen pulloon. Inkiväärishotti säilyy jääkaapissa noin viikon.
reseptitjuomat
inkivääriruokalahjatsitruuna












