PELLAVA­WRAPIT KUKKA­KAALILLA & FETALLA

Pellavawrapit kukkakaalilla, fetalla ja seesaminsiemenhummuksella – nam! Pellavansiemenistä tehdyt wrapit yllättävät hennon pähkinäisellä maullaan ja tuovat vaihtelua ruokapöytään.

pellavawrapit kukkakaalilla

PELLAVA­WRAPIT KUKKA­KAALILLA & FETALLA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:  

Pellavawrapit:

  • 2 ½ dl pellavansiemeniä
  • 2 ½ dl kiehuvaa vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl kurkumajauhetta
  • 1/4 tl sipulijauhetta
  • öljyä paistamiseen

Ras el hanout -kukkakaalit:

  • 1 kukkakaali (n. 500 g)
  • 1-2 rkl ras el hanout mausteseosta
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä

Seesaminsiemenhummus:

  • 1 prk keitettyjä kikherneitä (2-2½ dl)
  • 2 rkl tahinia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • vettä tai aquafabaa (kikhernepurkin lientä) tarvittaessa
  • 3 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä

Lisäksi:

  • salaatinlehtiä, pinaattia, rucolaa tms.
  • vegaanista fetajuustoa
  • tuoretta korianteria

Valmistus:

Pellavawrapit:

  1. Hienonna pellavansiemenet tehokkaassa blenderissä jauhoksi. Siirrä kuumaa kestävään kulhoon ja lisää joukkoon mausteet.
  2. Keitä vesi kiehuvaksi ja sekoita kuumana pellavansiemenjauhojen joukkoon. Sekoita, kunnes taikina on kiinteä pallo ja irtoaa kulhon reunoilta.
  3. Kauli taikinasta kahden leivinpaperin välissä ohuita pieniä wrappeja (tästä taikinasta tulee koosta riippuen n. 6-8 wrappia).
  4. Paista kevyesti öljytyllä pannulla, ensin 1-2 minuuttia ja sitten toiselta puolelta vielä noin minuutti. Älä paista liian kauan, ettet saa aikaan korppuja. Tarjoile wrapit jäähtyneinä.

Ras el hanout -kukkakaalit:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pese kukkakaali ja leikkaa se mukavankokoisiksi kukinnoiksi.
  3. Levitä kukinnot leivinpaperin päälle pellille ja sekoita käsin joukkoon mausteet ja öljy.
  4. Paahda uunissa n. 15 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat sopivan kypsiä.

Seesaminsiemenhummus:

  1. Valuta kikherneet (säästä hieman lientä) ja kippaa ne sitten blenderiin. Lisää joukkoon tahini, öljyt, hienonnettu valkosipuli ja sitruunanmehu. Surauttele mahdollisimman sileäksi, lisää kikhernepurkin lientä tai vettä tarvittaessa mieluisen koostumuksen saamiseksi. Mausta suolalla.
  2. Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä ja sekoita hummuksen joukkoon.

Wrappien kokoaminen:

  1. Levitä pellavawrapille hummusta ja kasaa päälle salaattia, kukkakaalia, vetajuustoa ja korianteria. Ripottele päälle vielä pellavan- ja seesaminsiemeniä. Tarjoile.

Siementen syömisestä

Pellavansiemenet ovat kohtuullisesti käytettynä mainio ja terveellinen lisä ruokavalioon. Ne sisältävät mm. runsaasti omega-3 -rasvahappoja sekä kasviestrogeenia, kuitua ja proteiinia. Kahdesta ruokalusikallisesta pellavansiemeniä aikuinen saa viidesosan päivän kuitutarpeesta. Pellavansiemenet voivat kuitenkin sisältää myös kadmiumia ja syaanivetyä, joten niitä suositellaan nautittavaksi 2-4 rkl vuorokaudessa. Näitä wrappeja ei siis kannattane tehdä useampaa kertaa viikossa, vaikka mieli tekisikin.

Seesaminsiemenet ovat myös superterveellisiä sisältäen runsaasti kalsiumia sekä mm. kaliumia, magnesiumia ja rautaa. Tämän reseptin hummuksessa on triplaseesamit, sillä se sisältää seesaminsiemenistä tehtyä tahinia, paahdettuja seesaminsiemeniä ja lisäksi vielä tilkan seesamiöljyä.

Siemeniä voi ruokasuosituksen mukaan syödä lajeja vaihdellen enintään 30 g päivässä. Muista siis myös muut siemenet, kuten auringonkukan-, hampun-, kurpitsan-, pinjan- ja chiansiemenet.

reseptitpääruoka
kikhernekorianterikukkakaalisalaattisiemenetvalkosipulivegefeta

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit