Bataatti-papupata on superherkullinen ja täysipainoinen ruoka, jota on helppo tehdä kerralla iso satsi useamman aterian tarpeisiin. Simppeli pata maistuu koko perheelle.

BATAATTI-PAPUPATA


Ainekset:
- 1 sipuli
 - 4 valkosipulinkynttä
 - 1 porkkana
 - 2-3 lehtisellerin vartta
 - 500 g bataattia
 - 2 rkl öljyä
 - 1 tl savupaprikajauhetta
 - ½ tl kuivattua oreganoa
 - ½ tl kuivattua timjamia
 - ½ tl chilihiutaleita
 - 2 prk erilaisia papuja (esim. mustapavut & borlotti- tai ruskeat pavut) á 230 g
 - 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
 - 5 dl kasvislientä (kasvisliemikuutiosta tehty käy hyvin)
 - 1 rkl omenaviinietikkaa (tai muuta viinietikkaa)
 - suolaa & mustapippuria
 - tuoretta korianteria
 - tarjoiluun vegaanista fraichea
 - lisukkeeksi esim. keitettyä kauraa tai riisiä
 
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese tai kuori porkkana ja leikkaa paloiksi, leikkaa myös lehtisellerin varret ohuiksi siivuiksi. Kuori bataatti ja leikkaa kuutioiksi.
 - Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli, porkkana ja lehtiselleri, jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
 - Lisää pannulle savupaprika, oregano, timjami ja chilihiutaleet. Kuullota vielä hetki.
 - Lisää sitten bataatti, valutetut pavut, tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna kuumentua kiehuvaksi. Anna muhia noin 20 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää.
 - Mausta viinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetulla tuoreella korianterilla.
 - Tarjoile bataatti-papupata keitetyn kauran kanssa, lusikoi annosten päälle vegaanista fraichea.
 - Voit kattaa pöytään myös chiliä jossain muodossa, niin sitä voi lisätä annoksiin oman maun mukaan.
 
Vinkit!
Bataatin sijaan voit tehdä padan myös kurpitsasta sen sesongin aikana.
reseptitpääruoka
arkiruokabataattikorianterilehtiselleripavutporkkanasipulivalkosipuli












