Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

BATAATTI-PAPU­PATA

Bataatti-papupata on superherkullinen ja täysipainoinen ruoka, jota on helppo tehdä kerralla iso satsi useamman aterian tarpeisiin. Simppeli pata maistuu koko perheelle.

Annoskuva reseptille bataatti-papupata

BATAATTI-PAPU­PATA

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
40 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 2-3 lehtisellerin vartta
  • 500 g bataattia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 2 prk erilaisia papuja (esim. mustapavut & borlotti- tai ruskeat pavut) á 230 g
  • 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
  • 5 dl kasvislientä (kasvisliemikuutiosta tehty käy hyvin)
  • 1 rkl omenaviinietikkaa (tai muuta viinietikkaa)
  • suolaa & mustapippuria
  • tuoretta korianteria
  • tarjoiluun vegaanista fraichea
  • lisukkeeksi esim. keitettyä kauraa tai riisiä

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese tai kuori porkkana ja leikkaa paloiksi, leikkaa myös lehtisellerin varret ohuiksi siivuiksi. Kuori bataatti ja leikkaa kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli, porkkana ja lehtiselleri, jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää pannulle savupaprika, oregano, timjami ja chilihiutaleet. Kuullota vielä hetki.
  4. Lisää sitten bataatti, valutetut pavut, tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna kuumentua kiehuvaksi. Anna muhia noin 20 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää.
  5. Mausta viinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetulla tuoreella korianterilla.
  6. Tarjoile bataatti-papupata keitetyn kauran kanssa, lusikoi annosten päälle vegaanista fraichea.
  7. Voit kattaa pöytään myös chiliä jossain muodossa, niin sitä voi lisätä annoksiin oman maun mukaan.

Vinkit!

Bataatin sijaan voit tehdä padan myös kurpitsasta sen sesongin aikana.

reseptitpääruoka
arkiruokabataattikorianterilehtiselleripavutporkkanasipulivalkosipuli