Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 509 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 37 )pääruoka ( 160 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 42 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 66 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 62 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 59 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 70 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 26 )lime ( 57 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 58 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 151 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 23 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 259 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

NUUDELI­SALAATTI SAVU­TOFULLA JA VESI­MELONIL­LA

Nuudelisalaatti savutofulla ja vesimelonilla on yllättävien makuyhdistelmien raikas kesäruoka. Reseptiin käytetään myös vesimelonin kuorta, joten valitse mahdollisuuksien mukaan luomulaatuinen meloni.

Annoskuva reseptille nuudelisalaatti savutofulla ja vesimelonilla

NUUDELI­SALAATTI SAVU­TOFULLA JA VESI­MELONIL­LA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

  • 400 g vesimelonia
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • n. 200 g riisinuudeleita
  • n. 400 g savutofua
  • 1-2 rkl öljyä 
  • 1/2 kurkku 
  • runsaasti tuoreita aasialaisia yrttejä, kuten korianteria, thaibasilikaa ja (korean)minttua
  • tarjoiluun crispy chilli in oilia tai muuta chiliä 

Kastike:

  • 1 dl pikkelöintilientä
  • 2 rkl vegaanista kalakastiketta
  • 2 rkl limen mehua
  • 1 rkl soijakastiketta

Valmistus:

  1. Kuori vesimeloni terävällä veitsellä. Pikkelöi vesimelonin kuori ja punasipuli. Leikkaa kuori mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja laita kulhoon. Kuori ja halkaise punasipuli, leikkaa se ohuiksi siivuiksi, laita samaan kulhoon vesimelonin kuoren kanssa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi, laita se kattilaan. Mittaa joukkoon riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola. Kiehauta ja keitä, kunnes sokeri on liuennut. Kaada vesimelonin kuoren ja punasipulin päälle, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.
  2. Keitä riisinuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Siiivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.
  3. Kuivaa savutofu puhtaalla keittiöpyyhkeellä painelemalla. Revi se reippaan kokoisiksi paloiksi ja paahda kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää öljy ja paista ruskistuneeksi. Anna jäähtyä.
  4. Kuutioi vesimeloni ja leikkaa kurkku siivuiksi. Hienonna yrtit tai käytä ne kokonaisina lehtinä.
  5. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. 
  6. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Sekoita joukkoon osa kastikkeesta ja tarjoile loput erikseen. Tarjoile lisäksi myös chiliä jossain mieluisessa muodossa sitä kaipaaville. 

Resepti on saanut innoituksensa Matt Moranin Delicious-lehdessä julkaistusta nuudelisalaattireseptistä.

reseptitsalaatit
korianterikurkkulimeminttunuudelitpunasipulithaibasilikatofuvalkosipulivesimeloni

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit