PELTI­QUESA­DILLA

Peltiquesadilla on mehevä ja mausteinen vaihtoehto isommankin porukan nälän taltuttamiseen. Helppo texmex-herkku maistuu niin viikonloppumättönä kuin arki-illallisenakin. Kirpsakka lime-korianterikastike raikastaa muuten tuhdin makuelämyksen.

peltiquesadilla

PELTI­QUESA­DILLA

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
50 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 2 rkl öljyä
  • 1 pkt texmex-maustettua kasvisjauhista (Härkis kaurajauhis texmex tai Muu jauhismuru taco) tai maustamatonta jauhista ja tacomaustetta
  • 1 prk mustapapuja (230 g)
  • 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
  • 200 g maissia (pakaste tai säilyke)
  • suolaa, mustapippuria ja tacomaustetta
  • 8 tortillaa
  • 150 g vegaanista juustoraastetta (voit jättää pois, jos tarjoilet peltiquesadillan juustokastikkeen kanssa)

Lime-korianterikastike:

  • 1 dl vegaanista fraichea
  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1 limen kuori ja mehu
  • suolaa

Lisäksi esimerkiksi:

  • salsaa
  • vegaanista juustokastiketta
  • marinoitua punakaalisalaattia
  • jalapenoja

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet, leikkaa paloiksi.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kasvisjauhis ja paista, kunnes jauhis on ruskistunutta.
  3. Lisää valutetut mustapavut ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kymmenen minuutin ajan.
  4. Laita tässä välissä uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Sekoita kastikkeen joukkoon paprika ja maissi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja maun mukaan tacomausteella.
  6. Levitä pellille leivinpaperin päälle seitsemän tortillaa limittäin. Levitä täytekastike suorakaiteen muotoon keskelle, ripottele päälle juustoraaste ja laita viimeinen tortilla keskelle. Taita reunoilta tortillat täytteen päälle niin, että  se peittyy kokonaan.
  7. Laita peltiquesadillan päälle toinen levinpaperi ja pelti. Paista uunissa 20 minuuttia. Ota päällä oleva pelti pois ja jatka paistamista viiden minuutin ajan.
  8. Quesadillan paistuessa valmista lime-korianterikastike. Mittaa fraiche ja majoneesi kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna korianteri. Lisää ne kulhoon yhdessä limen hienoksi raastetun kuoren ja mehun kanssa. Surauttele sekaisin sauvasekoittimella. Mausta suolalla.
  9. Anna peltiquesadillan vetäytyä muutama minuutti ja leikkaa sitten paloiksi. Tarjoile se lime-korianterikastikkeen ja muiden mieluisten lisukkeiden kanssa.

Vinkit!

Gluteeniton peltiquesadilla valmistuu käyttämällä gluteenittomia tortilloita ja valitsemalla gluteenittoman kasvisjauhiksen.

Täytteen voi tehdä kasvisjauhiksen sijasta myös soijarouheella, tarvitset sitä kaksi desiä.

reseptitpääruoka
kasvisjauhiskorianterilimemaismustapapupaprikapavutsipulitexmexvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit