PESTO­PASTA­SALAATTI

Pestopastasalaatti on moderni klassikko, joka sopii niin lounasevääksi kuin juhlien noutopöytäänkin. Helppotekoisessa salaatissa maistuvat kasvikset, oliivit ja vegefeta.

Pestopastasalaatti

PESTO­PASTA­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
30 min

Ainekset:

  • 250 g (täysjyvä)pastaa
  • suolaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 paprika (n. 150-180 g)
  • 1 dl oliiveja 
  • 100 g kasvipohjaista fetaa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa 

Kastike:

  • 100 g vegaanista vihreää pestoa 
  • 3 rkl kasvipohjaista maustamatonta jogurttia tai fraichea
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • (1-2 rkl oliiviöljyä)
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistus:

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta pasta jäähtyy. Siirrä kulhoon. 
  2. Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise kirsikkatomaatit. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota, leikkaa paprika palasiksi. Halkaise oliivit. Sekoita kasvikset ja feta pastan joukkoon.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää öljyä, jos käyttämäsi pesto on kovin kuivaa. Sekoita kastike pastasalaatin joukkoon.
  4. Hienonna basilika (myös varret) ja sekoita salaatin joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile heti tai laita toviksi jääkaappiin maustumaan.

Vinkit!

Talvella kirsikkatomaatit voi korvata aurinkokuivatuilla tomaateilla, laita niitä suikaloituna 1-2 dl.

Jos haluat salaatista vielä ruokaisemman, lisää joukkoon esimerksi kikherneitä tai vegaanista tonnikalan tyyppistä säilykettä.

reseptitsalaatit
basilikakirsikkatomaattioliivitpaprikapastapestopunasipulisitruunavegefeta

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit