Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 503 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

HUMMUS­PLATTER BATAA­TILLA JA KUKKA­KAALI­WINGSEILLÄ

Hummusplatter za’atarilla maustetuilla paahdetuilla bataattikuutioilla ja kukkakaaliwingseillä on herkullista tarjottavaa niin arkena kuin juhlissakin.

Annoskuva reseptille hummusplatter bataatilla ja kukkakaaliwingseillä

HUMMUS­PLATTER BATAA­TILLA JA KUKKA­KAALI­WINGSEILLÄ

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

Hummus:

  • 1 prk kypsiä kikherneitä (n. 230 g)
  • 2-3 rkl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä (tai vettä)
  • 4 rkl sitruunan mehua
  • ½ dl tahinia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl juustokuminaa
  • suolaa

Lisäksi:

  • ½ – 1 bataatti (n. 350 g)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl za’atar -mausteseosta
  • suolaa
  • 1 pkt kukkakaaliwingsejä (Apetit, 400 g)
  • vegaanista fetaa
  • chilirouhetta tai -hiutaleita
  • lehtipersiljaa
  • sitruunalohkoja

Valmistus:

  1. Valmista hummus. Valuta kikherneet ja säästä liemi. Tarvitset lientä eli aquafabaa tähän reseptiin pari ruokalusikallista, loput voi käyttää johonkin toiseen ruokaan.
  2. Mittaa sitruunan mehu ja tahini tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon. Aja sekaisin.
  3. Lisää kikherneet, 2 rkl aquafabaa, oliiviöljy, juustokumina ja suola. Aja mahdollisimman sileäksi tahnaksi, lisää tarvittaessa vielä hieman aquafabaa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
  4. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  5. Kuori bataatti ja leikkaa se nopiksi. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja sekoita joukkoon öljy ja za’atar sekä hieman suolaa. Paahda kypsiksi, noin 20 minuuttia.
  6. Kypsennä kukkakaaliwingsit pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Levitä hummus vadille ja asettele sen päälle paahdetut bataatit ja kukkakaaliwingsit. Viimeistele murustellulla vegefetalla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Viimeisen silauksen antaa pinnalle ripoteltu chilirouhe. Tarjoile lisäksi sitruunalohkoja.
reseptitalkuruoatpääruoka
bataattikikhernepersiljasitruunavalkosipulivegefeta