Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

PORKKANA-BATAATTI­KEITTO

Porkkana-bataattikeitto aasialaisella twistillä on ennenkaikkea heille, keidän mielestä sosekeitot ovat tylsiä. Sopassa maistuu thaimaalainen punainen currytahna ja se tarjoillaan rapeaksi paistettujen tofukuutioiden kanssa.

Resepti on alunperin julkaistu vuonna 2017 ilmestyneessä Kasvis-ruokakirjassa (WSOY).

Annoskuva reseptille porkkana-bataattikeitto

PORKKANA-BATAATTI­KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
45 min

Ainekset:

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pala inkivääriä
  • 4 porkkanaa (n. 400 g)
  • 1 bataatti (n. 600 g)
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl punaista thai currytahnaa
  • 1 l kasvislientä (esim. vettä ja 2 liemikuutiota)
  • ½ dl mantelivoita
  • ½ limen mehu
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta korianteria
  • chiliä kuivattuna tai tuoreena

Thaimarinoitu tofu:

  • 1 pkt maustamatonta tofua (300 g)
  • 1 rkl (kookos)öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl punaista thai currytahnaa
  • mustapippuria

Valmistus:

  1. Aloita ottamalla tofu pois paketista ja kääräisemällä se puhtaan keittiöpyyhkeen väliin painon alle 15-30 minuutiksi, jotta enimmät nesteet valuvat pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri, juureskuutiot ja currytahna. Paista pari minuuttia.
  4. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna muhia noin puoli tuntia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  5. Keiton kiehuessa leikkaa tofu noin peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna pannu ja paista tofuja ensin hetki kuivalla pannulla. Lisää öljy ja paista tofuihin rapea pinta keskilämmöllä aina välillä paloja käännellen. Lisää pannulle lopuksi soijakastike ja currytahna, paista vielä pari minuuttia. Mausta ripauksella mustapippuria.
  6. Kun keiton juurekset ovat kypsiä, lisää joukkoon mantelivoi. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  7. Jaa keitto ja tofukuutiot kulhoihin. Viimeistele tuoreella korianterilla ja chilillä.

Vinkit!

Mantelivoin sijaan voi käyttää maapähkinävoita tai tahinia.

reseptitkeitot
arkiruokabataattiinkiväärikorianterilimeporkkanasipulitofuvalkosipuli