Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

SITRUUNA­RISOTTO

Sitruunarisotto on raikas ruoka sellaisenaan tai lisukkeena tarjoiltuna. Vegaanisen risoton tekeminen on helppoa ja lopputulos superherkullinen.

Annoskuva reseptille sitruunarisotto

SITRUUNA­RISOTTO

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
30 min

Ainekset:

  • 1 l vegaanista kanalientä tai kasvislientä (kuutiosta tehty käy hyvin)
  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu (n. 3 rkl mehua)
  • 100 g vegaanista tuorejuustoa
  • 3 rkl vegaanista parmesaania (tai ravintohiivahiutaleita)
  • 2 rkl vegaanista voita (Violife Vioblock) tai margariinia
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Valmistus:

  1. Laita liemi kuumenemaan kattilaan. 
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. 
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää risottoriisiä ja valkosipulinkynnet, kuullota vielä hetki.
  4. Lisää viini kattilaan ja anna imeytyä riiseihin. Ala lisäämään kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan. Anna edellisen kauhallisen imeytyä aina ennen uuden lisäämistä. Sekoittele usein.
  5. Kun riisit ovat napakan kypsiä, sekoita joukkoon sitruunan hienoksi raastettua kuori ja mehu sekä tuorejuusto, parmesaania ja voi. Vatkaa voimakkaasti, jotta saat hyvän rakenteen risottoon. Se saa jäädä aika juoksevaksi. 
  6. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella hienonnetulla basilikalla. Halutessasi voit ripotella risoton pinnalle vielä vegaanista parmesaania (kuvassa Foodin-merkin Paramesania) ja sitruunan kuorta.
  7. Tarjoile heti, risotto ei tykkää odottelusta.
reseptitpääruoka
basilikapääsiäinenriisirisottosalottisipulisitruunavalkosipuli