Spaghetti alla nerano eli italialainen kesäkurpitsapasta on valehtematta parasta, mitä voit kesäkurpitsasta tehdä! Tämä pasta räjäyttää makunystyrät ja on pienen uppopaistovaivan arvoista!

SPAGHETTI ALLA NERANO


Ainekset:
- 1 kg kesäkurpitsaa
- n. 5-6 dl rypsiöljyä
- suolaa
- 350 g spagettia tai muuta pastaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 dl kasvipohjaista juustoraastetta
- 2 rkl sitruunan mehua
- mustapippuria
- (chilihiutaleita)
- 4 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- (loraus hyvää oliiviöljyä)
Valmistus:
- Leikkaa kesäkurpitsa max ½ sentin siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla paistinpannulla. Uppopaista kesäkurpitsasiivut kullanruskeiksi öljyssä muutamassa erässä. Siirrä reikäkauhalla pois pannulta talouspaperin päälle valumaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Säästä öljy myöhemmin muissa ruoissa käytettäväksi.
- Keitä spagetti al denteksi reilusti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta säästä pari desiä keitinvettä.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna pari ruokalusikallista säästämääsi öljyä pannulla ja kuullota valkosipulia hetken aikaa. Lisää suurin osa kesäkurpitsoista (n. 3/4) ja jatka paistamista, kunnes kesäkurpitsat alkavat hajoamaan.
- Sekoita spagetti kesäkurpitsojen joukkoon ja lisää desin verran spagetin keitinvettä. Lisää juustoraaste ja sitruunan mehu. Mausta mustapippurilla ja halutessasi myös chilihiutaleilla. Tarkista kaipaako vielä suolaa. Tarvittaessa lisää vielä pastan keitinvettä, jotta saat aikaan mehevän koostumuksen.
- Viimeistele ruoka lopuilla kesäkurpitsasiivuilla, ravintohiivahiutaleilla ja tuoreella basilikalla. Jaa pasta lautasille ja lorauta päälle halutessasi vielä hieman hyvää oliiviöljyä.
reseptitpasta
basilikakesäkurpitsapastaravintohiivahiutaleetsitruunavalkosipuli