Suloiset suolakurkkutortut ovat mukava suolainen vastapari joulun makeammille leivonnaisille. Rapean torttutaikinan sisällä on täyteläinen tillillä ja sinapilla maustettu täyte, ja päälle kootaan suolakurkkusiivut ja loraus agavesiirappia. Helppo ja nopea suolainen tarjottava pikkujouluihin, glögikutsuille tai alkupalapöytään.

SUOLAKURKKUTORTUT


Ainekset:
- 500 g torttutaikinaa (5 levyä)
- 100 g kasvipohjaista fraichea
- 50 g kasvipohjaista tuorejuustoa
- 2 tl kokojyvä-dijonsinappia
- 3 rkl hienonnettua tilliä + hieman koristeluun
- mustapippuria
- 2 suolakurkkua
- agavesiirappia viimeistelyyn
Valmistus:
- Ota torttutaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle 15-30 minuuttia ennen leipomista.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Sekoita fraiche ja tuorejuusto keskenään, mausta sinapilla, tillillä ja ripauksella mustapippuria.
- Leikkaa taikinalevyt kahteen yhtä suureen osaan.
- Tee haluamasi muotoisia torttuja ja jaa täyteseos torttujen keskelle.
- Paista torttuja 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Leikkaa suolakurkut viipaleiksi ja jaa tortuille. Viimeistele lurauksella agavesiirappia ja koristele tuoreella tillillä.
Vinkit!
- Paista tortut airfryerissa: 8-10 minuuttia 180 asteessa.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
airfryerjoulusuolakurkkutilli












