PELTIVEGE­PIIRAKKA (GLUTEE­NITON)

Peltivegepiirakka on lihaton versio klassikkoruuasta, peltilihapiirakasta. Tämä resepti on myös gluteeniton, sillä soijarouhe-riisitäyte leivotaan tattari- ja riisijauhoista tehdyn rahkavoitaikinan sisään.

peltivegepiirakka

PELTIVEGE­PIIRAKKA (GLUTEE­NITON)

Lautanen ja aterimet ikoni
10 annosta
Kello ikoni
1 h

Ainekset:

Gluteeniton & vegaaninen rahkavoitaikina:

  • 250 g vegaanista voita
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 ½ dl riisijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g vegaanista rahkaa (Alpro Greek style maustamaton)

Täyte:

  • 1 dl puuroriisiä
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl vettä / kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistus:

Gluteeniton rahkavoitaikina:

  1. Leikkaa voi kuutioiksi ja nypi jauhot voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa sen enempää. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Täyte:

  1. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ylimääräiset vedet pois.
  2. Kuumenna öljy pannussa ja paista soijarouhetta muutama minuutti. Lisää vettä tai kasvislientä noin puoli desiä kerrallaan ja anna aina imeytyä soijarouheeseen.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipuli soijarouheen joukkoon ja lisää tarvittaessa myös hieman lisää öljyä. Paista seosta noin kymmenen minuuttia, jotta sipuli kypsyy. Lisää joukkoon valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia. Mausta seos paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Sekoita soijarouheseos riisin kanssa. Mausta täyte sitruunan mehulla ja persiljalla, lisää myös tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Peltivegepiirakan kokoaminen:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Kauli taikina tattarijauhoja apuna käyttäen pellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä täyte toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puoli piirakan kanneksi. Sulje reunat haarukan avulla. Pistele pintaan haarukalla reikiä.
  3. Paista piirakkaa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoile piirakka hieman jäähtyneena vaikkapa salaatin kanssa.

Vinkit!

Voit valmistaa piirakan hyvin myös pakastetaikinasta. Kauppojen lehtitaikinat ovat useimmiten vegaanisia. Myös gluteenittomia piirakkataikinoita löytyy.

Jos et halua tehdä gluteenitonta taikinaa itse, voit vaihtaa tattari- ja riisijauhot vehnäjauhoihin.


reseptitsuolaiset leivonnaiset
gluteenitonjoulupersiljasipulisitruunasoijarouhevalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit