Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

SUSHI­BURRITO BATAA­TILLA JA PAVUILLA

Sushiburrito on hauska yhdistelmä sushia ja burritoa. Näihin rulliin voit laittaa täytteeksi melkeinpä mitä tahansa, tässä versiossa on tällä kertaa bataattia, papuja ja limemajoneesia.

Sushiburritot ovat astetta helpompi ja nopeampi tehdä, kuin perinteiset sushit. Ne sopivat hyvin lounaaksi tai vaikkapa retkelle evääksi napattaviksi.

Annoskuva reseptille sushiburrito

SUSHI­BURRITO BATAA­TILLA JA PAVUILLA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
1 h

Ainekset:

  • 250 g sushiriisiä (myös muunlainen riisi ok)
  • 8 dl vettä
  • 3 rkl sushiviinietikkaa
  • suolaa
  • 1 bataatti (n. 400 g)
  • 1 rkl öljyä
  • pala punakaalia (n. 100-150 g)
  • 1 porkkana
  • 4 norilevyä
  • n. 2 dl keitettyjä papuja
  • ituja
  • wasabia
  • seesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria
  • tarjoiluun soijakastiketta

Limemajoneesi:

  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • ½ limen raastettu kuori
  • ½ limen mehu

Valmistus:

  1. Mittaa sushiriisi ja vesi kattilaan. Keitä kypsäksi. Valuta vesi pois, jos kaikki ei ole imeytynyt riiseihin. Sekoita joukkoon sushiviinietikka ja ripaus suolaa. Anna jäähtyä.
  2. Kuori bataatti ja leikkaa se pölkyiksi. Hiero öljy niihin ja mausta ripauksella suolaa. Paahda 200 asteessa 15 minuuttia tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
  3. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa tikuiksi.
  4. Valmista limemajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  5. Asettele norilevy sushimatolle ja levitä sille neljäsosa riisistä sekä muut täytteet: bataatit, punakaali, porkkana, pavut ja idut. Aikuisille sipaise myös hieman wasabia. Viimeistele seesaminsiemenillä, tuoreella korianterilla ja limemajoneesilla.
  6. Rullaa tiukaksi rullaksi, sulje sauma tilkalla vettä. Valmista loput samalla tavalla.
  7. Tarjoile sushiburritot soijakastikkeen kera.
reseptitpääruoka
aasialainenbataattiidutlimenoripavutporkkanapunakaalisushi