Punakaalicoleslaw on amerikkalaisen kaalisalaatin hehkuvan värinen versio, joka saa makua omenasta ja piparjuuresta. Herkullinen salaatti sopii hyvin niin joulupöytään kuin grilliruokienkin kaveriksi.
PUNAKAALICOLESLAW
Ainekset:
n. 300 g punakaalia
1-2 hapokasta omenaa (n. 150 g)
1 pieni punasipuli (n. 50 g)
3 rkl persiljaa hienonnettuna
1 rkl omenaviinietikkaa
½ tl suolaa
1 dl kasvipohjaista majoneesia
1 dl kasvipohjaista fraichea
1 rkl piparjuuritahnaa
2 tl dijon-sinappia
2 tl sokeria
ripaus mustapippuria
Valmistus:
Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai veitsellä. Poista omenasta siemenkota ja kanta, leikkaa omena ohuiksi suikaleiksi. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Hienonna persilja.
Hiero punakaalin joukkoon käsin omenaviinietikka ja suola. Sekoita joukkoon omena, punasipuli ja persilja.
Sekoita majoneesi, friache, piparjuuritahna, sinappi, sokeri ja mustapippuri keskenään. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Laita punakaalicoleslaw hetkeksi tekeytymään jääkaappiin ennen tarjoilua.