Punakaalicoleslaw on amerikkalaisen kaalisalaatin hehkuvan värinen versio, joka saa makua omenasta ja piparjuuresta. Herkullinen salaatti sopii hyvin niin joulupöytään kuin grilliruokienkin kaveriksi.
![Annoskuva reseptille punakaalicoleslaw](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F12%2Fpunakaalicoleslaw.jpg&w=3840&q=75)
PUNAKAALICOLESLAW
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- n. 300 g punakaalia
- 1-2 hapokasta omenaa (n. 150 g)
- 1 pieni punasipuli (n. 50 g)
- 3 rkl persiljaa hienonnettuna
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- 1 dl kasvipohjaista majoneesia
- 1 dl kasvipohjaista fraichea
- 1 rkl piparjuuritahnaa
- 2 tl dijon-sinappia
- 2 tl sokeria
- ripaus mustapippuria
Valmistus:
- Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai veitsellä. Poista omenasta siemenkota ja kanta, leikkaa omena ohuiksi suikaleiksi. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Hienonna persilja.
- Hiero punakaalin joukkoon käsin omenaviinietikka ja suola. Sekoita joukkoon omena, punasipuli ja persilja.
- Sekoita majoneesi, friache, piparjuuritahna, sinappi, sokeri ja mustapippuri keskenään. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
- Laita punakaalicoleslaw hetkeksi tekeytymään jääkaappiin ennen tarjoilua.
reseptitsalaatit
jouluomenapersiljapunakaalipunasipuli