THAI­CURRY TOFULLA JA ANANAK­SELLA

Thaicurry tofulla ja ananaksella on lempeän mausteinen ja aivan mahdottoman herkullinen ruoka. Ananas antaa helppotekoiselle currylle ihanan makean vivahteen.

thaicurry tofulla ja ananaksella

THAI­CURRY TOFULLA JA ANANAK­SELLA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30 min

Ainekset:

  • 1 pkt Jalotofu Paahtopaloja (maustamaton tai maustettu, kaikki käy, 250 g)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • n. 250 g ananasta
  • 3 rkl punaista thai currytahnaa
  • 2 ½ dl kookoskermaa tai -maitoa
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 vegaaninen kanaliemikuutio (tai kasvisliemikuutio)
  • 1 ½ rkl vegaanista kalakastiketta (tai vaaleaa soijakastiketta)
  • 1 rkl (kookos)sokeria
  • 2 limenlehteä (ei välttämätön)
  • soijakastiketta tai suolaa
  • 1 limen mehu
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta chiliä
  • lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä tai nuudeleita

Valmistus:

  1. Ruskista ensin paahtopalat. Lorauta noin ruokalusikallinen öljyä isolle pannulle ja paista tofupaloja, kunnes ne ovat kivasti ruskistuneita. Sekoittele välillä.
  2. Voit samalla kuoria ja hienontaa sipulin ja valkosipulinkynnen. Kuori ananas, poista kova sisus ja leikkaa paloiksi. Muista vahtia, ettei tofut pala.
  3. Sekoita ruskistuneiden tofujen joukkoon 1 rkl punaista thaicurrytahnaa. Siirrä tofut pois pannulta odottamaan vuoroaan.
  4. Lisää toinen loraus öljyä ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja 2 rkl thai currytahnaa, paista vielä hetki.
  5. Lisää kookosmaito, vesi, murusteltu liemikuutio, vegaaninen kalakastike, sokeri ja limenlehdet sekä ananaspalat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia noin 10-15 minuutin ajan tai kunnes kastikkeessa on kiva koostumus.
  6. Lisää tofupalat ja anna kuumentua. Mausta soijakastikkeella ja limen mehulla. Viimeistele tuoreella korianterilla ja chilillä.
  7. Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.

Vinkit!

Paahtopalojen sijaan voit käyttää tavallista tofua. Kuivaa se pitämällä hetken aikaa painon alla pyyhkeeseen kääräistynä. Murenna paloiksi ja ruskista miedolla lämmöllä. Tarvitset tavallista tofua n. 270-300 g.

Limenlehtiä löytyy hyvin varustelluista marketeista kuivattuina tai aasialaisista kaupoista kuivattuina tai pakasteena.

reseptitpääruoka
alle 30 minananaschilicurrykorianterilimesipulitofuvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit