Tomaattinen kanaton pasta on nopea ja supermaukas arkiruoka, joka valmistuu näppärästi kasvipohjaisista kanamaisista suikaleista. Makuelämys viimeistellään tulisella arrabbiatapestolla ja vuohenjuustomaisella Chavre-levitteellä.
TOMAATTINEN KANATON PASTA
Ainekset:
- 350 g pastaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 rkl öljyä (esim. aurinkokuivattujen tomaattien purkista)
- 1 rs / n. 250 g kasvipohjaista kanamaista tuotetta, esim. Muu Kasvissuikaleet hunajainen tai Gold&Green Mureat ja mehevät suikaleet
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 1 tlk tomaattimurskaa (400-500 g)
- suolaa ja mustapippuria
- 1-2 dl pastan keitinvettä
- tuoretta lehtipersiljaa tai basilikaa
- tarjoiluun esim. kasvipohjaista arrabbiatapestoa ja Chavre-levitettä (Pirkka parhaat & Mö)
Valmistus:
- Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä. Valuta, mutta säästä pari desiä keitinvettä. Huuhtele pasta kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy, mikäli kastike ei ole samaan aikaan valmis.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla paistinpannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää pannulla valkosipuli ja kanamaiset suikaleet. Paista vielä viitisen minuuttia tai kunnes suikaleisiin tulee nätti paistopinta.
- Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattipyre, paista hetki. Lisää sitten tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen hautua 5-10 minuuttia.
- Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Sekoita pasta joukkoon ja lisää pastan keitinvettä sen verran, että saat sopivan koostumuksen. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla tai basilikalla.
- Tarjoile tomaattinen kanaton pasta esimerkiksi tulisen arrabbiatapeston ja Chavre-levitteen kanssa.
reseptitpasta
alle 30 minaurinkokuivatut tomaatitpersiljasipulivalkosipulivegekana