MAINOS: Orthex Group
Vadelma-sitruunakakku on ihanan mehevä leivonnainen päiväkahvipöytään. Tämä resepti osoittaa jälleen kerran, miten helppoa vegaaninen leivonta on!
Leivoin kakun käyttämällä Gastromaxin leivontavälineitä, kuten 1,3 litran leipävuokaa, leivontakulhoa ja mitta-astioita.

VADELMA-SITRUUNAKAKKU


Ainekset:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 3/4 dl sokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 3 dl soija- tai kaurajuomaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 sitruunan kuori hienoksi raastettuna
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 ½ dl vadelmia
- (1 rkl perunajauhoja, jos käytät pakastevadelmia)
- vuoan voiteluun kasvipohjaista voita tai margariinia ja korppujauhoja
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota leipä- tai kakkuvuoka (n. 1,3 l).
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään kasvimaito, rypsiöljy, sitruunan kuori ja mehu.
- Yhdistä kuivat ja kosteat ainekset, sekoita vain sen verran, että ainekset ovat hyvin sekaisin. Kääntele joukkoon vadelmat. Jos käytät pakastevadelmia, sekoita ne ensin perunajauhojen kanssa. Halutessasi jätä muutama vadelma koristeeksi.
- Levitä taikina kakkuvuokaan ja painele muutama vadelma pinnalle koristeeksi.
- Paista kakkua 50-60 minuuttia tai kunnes kypsää. Testaa kypsyyttä hammastikulla: tökkää se kakkuun ja jos tikkuun tarttuu taikinaa, on kakku vielä raakaa.
- Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
reseptitkakutmakeat leivonnaiset
kahvikakkukakkusitruunavadelma