VADELMA-SITRUUNA­KAKKU

MAINOS: Orthex Group

Vadelma-sitruunakakku on ihanan mehevä leivonnainen päiväkahvipöytään. Tämä resepti osoittaa jälleen kerran, miten helppoa vegaaninen leivonta on!

Leivoin kakun käyttämällä Gastromaxin leivontavälineitä, kuten 1,3 litran leipävuokaa, leivontakulhoa ja mitta-astioita.

Annoskuva reseptille vadelma-sitruunakakku

VADELMA-SITRUUNA­KAKKU

pala kakkua
n. 10 palaa
kello
1 h

Ainekset:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 3/4 dl sokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl soija- tai kaurajuomaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 sitruunan kuori hienoksi raastettuna
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 ½ dl vadelmia
  • (1 rkl perunajauhoja, jos käytät pakastevadelmia)
  • vuoan voiteluun kasvipohjaista voita tai margariinia ja korppujauhoja

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota leipä- tai kakkuvuoka (n. 1,3 l).
  2. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään.
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kasvimaito, rypsiöljy, sitruunan kuori ja mehu.
  4. Yhdistä kuivat ja kosteat ainekset, sekoita vain sen verran, että ainekset ovat hyvin sekaisin. Kääntele joukkoon vadelmat. Jos käytät pakastevadelmia, sekoita ne ensin perunajauhojen kanssa. Halutessasi jätä muutama vadelma koristeeksi.
  5. Levitä taikina kakkuvuokaan ja painele muutama vadelma pinnalle koristeeksi.
  6. Paista kakkua 50-60 minuuttia tai kunnes kypsää. Testaa kypsyyttä hammastikulla: tökkää se kakkuun ja jos tikkuun tarttuu taikinaa, on kakku vielä raakaa.
  7. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
reseptitkakutmakeat leivonnaiset
kahvikakkukakkusitruunavadelma

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit
Tilaa uutis-kirje