Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 502 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 158 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 17 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

VALKO­SIPULI-ROSMA­RIINI­LEIPÄ JUUREEN

Valkosipuli-rosmariinileipä hapanjuureen leivottuna on mehevä ja mahtavan makuinen leipä. Tämä leipä ilahduttaa niin juhlassa kuin arjessakin.

Juurileivonta ei ole vaikeaa, mutta se vaatii jonkun verran aikaa ja tarkkuutta. Muutaman leivontakerran jälkeen homma on kuitenkin äkkiä hanskassa. Juurileivonnan saloihin kannattaa tutustua esimerkiksi Youtubesta löytyvien videoiden tai asiaa käsittelevien kirjojen avulla.

Annoskuva reseptille valkosipuli-rosmariinileipä juureen

VALKO­SIPULI-ROSMA­RIINI­LEIPÄ JUUREEN

Lautanen ja aterimet ikoni
1 leipä
Kello ikoni
24 h

Ainekset ja valmistus:

24 tuntia ennen leipomista:
10 g emojuurta
25 g haaleaa vettä
25 g vehnäjauhoja

Sekoita ja jätä huoneenlämpöön kypsymään 12 tunniksi.

4-10 tuntia ennen leipomista:
60 g juurta
100 g haaleaa vettä
100 g vehnäjauhoja

Sekoita ja jätä huoneenlämpöön kypsymään yön tai päivän yli.

leivottaessa:
200 g juurta (laita loput emojuureksi jääkaappiin)
300 g vettä
500 g vehnäjauhoja
10 g hunajaa
15 g valkosipulia
10 g tuoretta rosmariinia
10 g suolaa
15 g oliiviöljyä
riisi- tai vehnäjauhoja liinan jauhottamiseen

Sekoita juuri, vesi, vehnäjauhot ja hunaja. Anna taikinan tekeytyä 30-60 minuuttia. Sillä välin kuori ja hienonna valkosipulit ja kuullota niitä hetki tilkassa öljyä. Anna jäähtyä. Hienonna rosmariini.

Lisää suola, valkosipuli ja rosmariini. Taittele taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Laita puhtaan kulhon pohjalle öljy ja siirrä taikina sinne. Anna taikinan kohota kolmen tunnin ajan. Taittele 20-30 minuutin välein mahdollisimman useasti.

Esimuotoile leipä jauhottomalla pöydällä kiertämällä taikinaa oman akselinsa ympäri. Taikinan pinta kiristyy ja taikinasta muodostuu pulleareunainen pallo. Jätä pöydälle lepäämään puoleksi tunniksi.

Ota esiin kohotuskori tai siivilä, laita liina sen päälle ja jauhota riisijauhoilla siivilän läpi.

Muotoile leipä. Laita koriin ja kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Kuumenna uuni 230 asteeseen. Siirrä leipä korista leivinpaperille ja viillä se haluamallasi tavalla. Laita leipä kuumaan uuniin, heitä pohjalle löylyt tai laita uunin pohjalle kulho, jossa on kiehuvaa vettä. Paista noin 40 minuuttia tai kunnes kypsä.

Anna jäähtyä tunnin verran ennen leikkaamista.

reseptitsuolaiset leivonnaiset
hapanjuurileivontapääsiäinenrosmariinivalkosipuli