Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 502 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 158 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 17 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

VEGAA­NINEN PARSA­KAALI-PEKONI­SALAATTI

Parsakaali-pekonisalaatti on mainio ruoka juhlien noutopöytään tai grilliruokien lisukkeeksi. Klassisten makujen salaatti onnistuu hyvin myös vegaanisena.

Parsakaalin ja vegepekonin lisäksi tässä salaatissa maistuvat raikkaat granaattiomenan siemenet, paahdetut cashew-pähkinät ja sitruunalla raikastettu majoneesikastike.

Annoskuva reseptille parsakaali-pekonisalaatti

VEGAA­NINEN PARSA­KAALI-PEKONI­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30 min

Ainekset:

  • n. 80 g vegaanista pekonia (esim. Vivera)
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 1 parsakaali (n. 400 g)
  • 1/4 granaattiomena
  • ½ ruukkua persiljaa
  • 1 ½ dl vegaanista majoneesia
  • 1-2 rkl sitruunan mehua
  • 2 tl dijon-sinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

  1. Paista vegepekoni rapeaksi pannulla, käytä tarvittaessa tilkka öljyä paistamiseen. Anna jäähtyä.
  2. Paahda cashew-pähkinöitä muutaman minuutin ajan kuivalla kuumalla pannulla, jotta ne saavat hieman väriä. Varo polttamasta. Anna jäähtyä, rouhi pienemmiksi paloiksi.
  3. Leikkaa parsakaali pienehköiksi suupaloiksi. Leikkaa myös varsi pieniksi paloiksi (kuori varsi tarvittaessa, se on toisinaan pinnalta puiseva).
  4. Irroita siemenet granaattiomenasta. Hienonna persilja.
  5. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunan mehu ja sinappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Sekoita kastike parsakaalin, pekonin, cashew-pähkinöiden, granaattiomenan siemenien ja persiljan kanssa. Tarkista maku.
  7. Laita salaatti hetkeksi jääkaappiin tekeytymään ennen tarjoilua.

Vinkit!

Vegaanista pekonia löytyy hyvin varusteltujen kauppojen vegehyllyiltä esimerkiksi Vivera ja Astrid&Aporna merkeiltä. Voit hyvin tehdä vegepekonin myös itse esimerkiksi tempestä, googlettamalla löytyy reseptejä.

reseptitsalaatit
alle 30 mingranaattiomenapähkinätparsakaalipersiljasitruunavegepekoni