TOFU-PERUNA­LAATIKKO

Tofu-perunalaatikko on maukas ja edullinen uuniruoka, joka maistuu koko perheelle. Halutessasi voit oikaista käyttämällä pakasteperunaviipaleita.

tofu-perunalaatikko

TOFU-PERUNA­LAATIKKO

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
1,5 h

Ainekset:

  • n. 500 g tofua (maustamatonta)
  • 2 tl broilerimaustetta
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kg perunoita
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 4 dl kasvipohjaista ruokakermaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 1 tl yrttimaustetta
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • tuoretta lehtipersiljaa

Valmistus:

  1. Ota tofu pois pakkauksesta, kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle 15 minuutiksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori ja siivuta valkosipulit.
  4. Murustele tofu sormin pieniksi paloiksi ja sekoita niiden joukkoon broilerimauste, curryjauhe, sitruunapippuri ja ½ tl suolaa.
  5. Voitele uunivuoka öljyllä.
  6. Levitä puolet perunoista, sipuleista ja valkosipuleista vuokaan. Levitä tofut päälle ja loput kasviksista päällimmäiseksi.
  7. Sekoita kerma, vesi, murusteltu kasvisliemikuutio tai kasvisliemijauhe, sinappi, yrttimauste, mustapippuri ja ½ tl suolaa keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon maissitärkkelys ja kaada seos vuokaan tasaisesti.
  8. Paista tofu-perunalaatikkoa noin tunnin ajan tai kunnes perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
  9. Ripottele hienonnettua persiljaa laatikon pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile tofu-perunalaatikon kanssa esimerkiksi näitä salaatteja:

marinoitu punakaalisalaatti

MARI­NOITU PUNA­KAALI­SALAATTI

Marinoitu punakaalisalaatti on raikas joka paikan salaatti, joka säilyy hyvänä jääkaapissa yli kaksikin viikkoa. Sitä kannattaa siis kerralla tehdä reilu määrä!

reseptitsalaatit
kolmen viikon salaatti

KOLMEN VIIKON SALAAT­TI

Kolmen viikon salaatti on täydellinen lisukesalaatti talvisesonkiin. Tällä ohjeella valmistat kerralla helposti ison satsin pitkään säilyvää maukasta ja edullista kaalisalaattia, joka sopii oikeastaan minkä tahansa ruoan kaveriksi.

reseptitsalaatit
reseptitpääruoka
persiljaperunasipulitofuvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit