Halloumitacot, but make it vegan! Onnistuu! Näissä ihanissa tacoissa vegehalloumi maustetaan harissalla ja kaverikseen se saa raikkaita limekurkkuja, varhaiskaalia ja tomaattia.

VEGAANISET HALLOUMITACOT


Ainekset:
- 180-200 g kasvipohjaista halloumia (suosittelen Porlammin grillipalaa)
- 1-2 rkl öljyä
- 1 tl harissatahnaa
- pala varhaiskaalia tai jäävuorisalaattia
- 1 tomaatti
- 6 pientä maissitortillaa
- lime-jalapenokastiketta (El Taco Truck & Poppamies vegaanisia)
- korianterinlehtiä ja limelohkoja
Lime-kurkut:
- 1/4 kurkku
- 1 kevätsipuli
- 1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
- ½ lime
- ripaus suolaa
Valmistus:
- Valmista ensin limekurkut. Leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Purista limen mehu kurkkujen, kevätsipuleiden ja korianterin joukkoon. Mausta ripauksella suolaa. Jätä maustumaan.
- Leikkaa vegehalloumi pötköiksi ja ruskista ne öljyssä pannulla. Lisää pannulle lopuksi harissa ja pyörittele halloumeja, kunnes harissa on maustanut ne tasaisesti.
- Suikaloi varhaiskaali tai salaatti. Leikkaa tomaatti paloiksi.
- Lämmitä tortillat kuivalla kuumalla pannulla. Täytä ne kaalisuikaleilla, limekurkuilla, tomaateilla ja halloumeilla. Viimeistele lime-jalapenokastikkeella ja korianterin lehdillä. Tarjoile lisäksi limelohkoja.
reseptitpääruoka
alle 30 minharissakevätsipulikorianterikurkkulimetexmextomaattitortillavarhaiskaalivegehalloumi