VIETNAMI­LAINEN TEMPE-NUUDELI­KULHO

Vietnamilainen tempe-nuudelikulho on raikas ruoka, jossa yhdistyvät rapeaksi paistettu tempe, tuoreet kasvikset ja aromaattinen kastike. Tämä resepti sopii hyvin niin työpaikalle evääksi napattavaksi kuin viikonlopun ruokahetkiin.

Annoskuva reseptille Vietnamilainen tempe-nuudelikulho

VIETNAMI­LAINEN TEMPE-NUUDELI­KULHO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

Tempe:

  • 200 g tempeä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa (tai muuta viinietikkaa)
  • 2 tl kookossokeria (tai tavallista sokeria)
  • 1 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
  • 1 tl sambal oelek chilitahnaa (tai enemmän maun mukaan)
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 3 rkl öljyä paistamiseen 

Kulho:

  • 200 g ohuita riisinuudeleita
  • 1-2 porkkanaa (n. 100 g)
  • pala retikkaa (n. 100 g)
  • pala punakaalia (n. 80 g)
  • kourallinen salaattia
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 2 kevätsipulia
  • suolapähkinöitä
  • paahdettua sipulia

Kastike:

  • 4 1/2 rkl limen mehua
  • 3 rkl kookossokeria (tai tavallista sokeria)
  • 2 1/2 rkl kasvipohjaista kalakastiketta
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienona raasteena
  • 1-2 chiliä hienonnettuna

Valmistus:

  1. Valmistele tempe. Leikkaa tempe noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Laita siivut isolle paistinpannulle ja kaada päälle vettä sen verran, että peittyvät. Peitä kannella, kuumenna kiehuvaksi ja höyrytä tempesiivuja noin 10 minuuttia.
  2. Tee sillä välin marinadi sekoittamalla soijakastike, riisiviinietikka, kookossokeri, inkivääri, sambal oelek ja valkosipulijauhe. Nostele tempesiivut marinadiin ja kääntele niin, että maustetta on kaikkialla. Jätä maustumaan siksi aikaa, kun valmistat muut ruoan komponentit.
  3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. 
  4. Valmistele kasvikset. Kuori porkkanat ja retikka ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös punakaali ja salaatti. Hienonna korianteri ja kevätsipuli. Sekoita kaikki kasvikset keskenään, jätä hieman korianteria ja/tai kevätsipulia koristeluun niin halutessasi. Rouhi suolapähkinät.
  5. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  6. Lopuksi paista tempet rapeaksi. Ripottele tempesiivujen päälle maissitärkkelys (tässä on hyvä käyttää esim. kannellista astiaa tai minigrip-pussia), sulje kansi/pussi ja ravistele niin, että maissitärkkelys sekoittuu tasaisesti tempesiivuihin. Kuumenna öljy pannulla ja paista tempesiivut molemmin puolin rapeiksi ja kullanruskeiksi. 
  7. Kokoa annokset: jaa kulhoihin nuudelit, salaattisekoitus ja suolapähkinät. Asettele päälle tempesiivut ja lusikoi kastiketta annosten päälle. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja koristele korianterilla tai kevätsipulilla, jos jätit niitä koristeeksi.

Vinkit!

Voit käyttää tempen sijaan tofua. Kasvikset voi hyvin vaihtaa osittain tai kokonaan toisiin, esimerkiksi valkokaali, kurkku ja paprika sopisivat hyvin tähän ruokaan.

reseptitpääruokasalaatit
aasialainenchiliinkiväärikevätsipulikorianterikulhoruoatlimenuudelitpähkinätporkkanapunakaaliretikkasalaattitempevalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit