Banaani-maapähkinävoikuppikakut ovat helppotekoisia ja ihanan meheviä, eikä niiden valmistukseen tarvita eläinperäisiä aineksia. Herkullinen kuorrute kruunaa makuelämyksen!
BANAANI-MAAPÄHKINÄVOIKUPPIKAKUT
Ainekset:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 3 banaania
- 1 3/4 dl kasvijuomaa
- 1 dl maapähkinävoita
- ½ dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl saksan- ja/tai maapähkinöitä
Kuorrutus:
- 80 g kasvipohjaista voita
- 1 dl maapähkinävoita
- 1 dl tomusokeria
- (kuivattuja syötävien kukkien terälehtiä tai nonparelleja)
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
- Sekoita isossa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
- Kuori ja muussaa banaanit. Sekoita ne erillisessä kulhossa kasvijuoman, maapähkinävoin, fariinisokerin, sokerin ja vaniljasokerin kanssa.
- Yhdistä kosteat aineet kuiviin.
- Rouhi pähkinät ja kääntele taikinan sekaan. Älä sekoita taikinaa sen enempää kuin täytyy, jotta siihen ei muodostu sitkoa.
- Levitä muffinipellin koloihin 12 muffinivuokaa ja jaa taikina vuokiin.
- Paista uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes kypsiä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: tökkää se muffiniin ja jos tikkuun jää taikinaa, on se vielä raakaa.
- Anna jäähtyä kokonaan.
- Kuorrutetta varten ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta se ehtii pehmentyä.
- Lisää voin kanssa samaan kulhoon maapähkinävoi ja tomusokeri. Vatkaa kuohkeaksi käsivatkaimella.
- Levitä kuorrutus muffineille veitsen avulla. Koristele halutessasi esimerkiksi kuivatuilla syötävien kukkien terälehdillä tai nonparelleilla.
Vinkit!
Ohjeen mukaisella määrällä saat kuorrutusta sen verran, että sitä riittää ohut, mutta riittävä kerros jokaiselle kakkuselle. Jos haluat enemmän kuorrutetta, tee se tuplana!
reseptitmakeat leivonnaiset
banaanicupcakesleivontamaapähkinävoipähkinät