Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 504 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

BATAATTI-KIDNEY­PAPU­PATA

Bataatti-kidneypapupata on täydellisen lämmittävää syysruokaa. Tarjoile lempeän tulinen pata esimerkiksi riisin tai ohran kanssa.

Tämän vegepadan parissa ei kauaa nokka tuhise. Resepti vaatii hieman kuorimista ja pilkkomista, mutta on ruokapöydässä suunnilleen puolessa tunnissa.

Annoskuva reseptille bataatti-kidneypapupata

BATAATTI-KIDNEY­PAPU­PATA

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
30 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 bataatti (n. 400 g)
  • 2 kourallista lehtikaalia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua cayennea
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
  • 2 prk kidney-papuja (á 230 g)
  • 3 dl kasvislientä
  • suolaa & mustapippuria
  • seesaminsiemeniä
  • tuoretta chiliä
  • sitruunalohkoja

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi bataatti. Riivi lehtikaalista lehdet irti ruodista. Hienonna ruoti ja suikaloi lehdet.
  2. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää valkosipuli, bataatti, kurkuma, korianteri, cayenne, paprikajauhe ja tomaattipyre, jatka kuullottamista muutama minuutti.
  3. Lisää sitten kasariin lehtikaalin hienonnettu ruoti, tomaattimurska, huuhdotut ja valutetut pavut sekä kasvisliemi. Anna padan muhia noin 15 minuuttia tai kunnes bataatit ovat sopivan kypsiä.
  4. Lisää padan sekaan suikaloidut lehtikaalin lehdet ja mausta pata suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile seesaminsiementen kanssa ja laita tarjolle myös hienonnettua tuoretta chiliä ja sitruunalohkoja.
  5. Bataatti-kidneypapupadan lisukkeeksi sopivat esim. keitetty riisi tai ohra.

Vinkit!

Kokeile tehdä pata bataatin sijaan jostain toisesta juureksesta tai kurpitsasta. Lehtikaalin voi vaihtaa palmukaaliin tai mangoldiin. Kidneypapujen sijaan muutkin pavut tai kikherneet käyvät hyvin.

reseptitpääruoka
alle 30 minbataattilehtikaalipavutsipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit