PORKKA­LA CARPAC­CIO

Porkkala carpaccio on näyttävä ja herkullinen alkuruoka vaikkapa joulun pyhiksi. Perinteisestä carpacciosta poiketen tämä ruoka on täysin kasvipohjainen.

porkkala carpaccio

PORKKA­LA CARPAC­CIO

Ainekset:

  • porkkalaa
  • (sormi)suolaa ja mustapippuria
  • kapriksia (paistettuna tai sellaisenaan)
  • tuoretta tilliä
  • sitruunalohkoja
  • ruisnappeja
  • kasvipohjaista tuorejuustoa

Marinoitu punasipuli:

  • 1 punasipuli
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria

Valmistus:

  1. Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Laita sipulirenkaat kattilaan viinietikan ja sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Peitä kattila kannella tai kelmulla ja anna jäähtyä. Sipulit ovat valmiita jäähdyttyään.
  2. Halutessasi paista kaprikset nopeasti kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Siirrä talouspyyhkeelle jäähtymään.
  3. Levitä porkkala tarjoiluvadille ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Asettele päälle punasipulit, kaprikset ja tilli. Tarjoile sitruunalohkojen, ruisnappien ja kasvipohjaisen tuorejuuston kanssa.

Voit tehdä porkkalan itse tai ostaa valmiina. Kasviskapinasta löytyy ohjeet sekä perinteiseen suolakuoressa valmistettuun että helpompaan tapaan tehdä porkkala:

porkkala

PORKKALA – PERIN­TEINEN RESEPTI

Porkkala on jo klassikko, joka kuuluu monien joulupöytään. Perinteinen tapa valmistaa porkkala suolakuoressa vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos palkitsee.

reseptitalkuruoat
porkkalapasta

PORKKALA­PASTA & HELPOMPI TAPA TEHDÄ PORKKALA

Porkkalapasta on nopea ja herkullinen ruoka, joka valmistuu pastan kiehuessa. Vegaanisen pastareseptin lisäksi löydät tästä artikkelista ohjeen helpompaan tapaan tehdä porkkala.

reseptitpasta
reseptitalkuruoat
joulukaprisporkkanapunasipulisitruunatilli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit