Bataattilaatikko tuo joulupöytään pehmeää makeutta ja modernia twistiä perinteisten laatikoiden rinnalle. Kasvipohjainen kerma, lämmin mausteseos ja kauniisti paistunut rapea pinta tekevät tästä vegaanisesta joululaatikosta sekä näyttävän että herkullisen vaihtoehdon.

BATAATTILAATIKKO


Ainekset:
- 1 kg bataattia
- 1 dl kaurakermaa tai muuta kasvipohjaista ruokakermaa
- ½ dl korppujauhoja
- 1/4 dl tummaa siirappia
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl suolaa
- 3/4 tl inkivääriä jauhettuna
- ½ tl kanelia jauhettuna
- 1/4 tl neilikkaa jauhettuna
- 1/4 tl muskottipähkinää jauhettuna
- 1/4 tl valkopippuria jauhettuna
- kasvipohjaista voita tai margariinia vuoan voiteluun
Pinnalle:
- 1 rkl korppujauhoja
- 2 rkl kasvipohjaista voita tai margariinia
Valmistus:
- Kuori ja pilko bataatit. Kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Soseuta bataatit ja sekoita joukkoon kaurakerma, korppujauhot, siirappi, sitruunan mehu ja mausteet.
- Voitele vuoka ja levitä bataattiseos vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja tee pintaan halutessasi koristekuvioita. Levitä voi nokareina vuoan pinnalle.
- Paista bataattilaatikkoa uunissa tunnin verran.
reseptitlisukkeet
bataattijoulusitruuna












