Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 481 )aamupalat ( 20 )alkuruoat ( 17 )jälkiruoat ( 13 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 14 )lisukkeet ( 39 )makeat leivonnaiset ( 33 )pääruoka ( 147 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 5 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 39 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 62 )alle 20 min ( 22 )alle 30 min ( 57 )ananas ( 12 )appelsiini ( 7 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 11 )banaani ( 5 )basilika ( 38 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 37 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 7 )hummus ( 4 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 56 )jalapeno ( 7 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 7 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 23 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 18 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 17 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 62 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 24 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 23 )lime ( 53 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 18 )miso ( 7 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 9 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 19 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 19 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 14 )pähkinät ( 27 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 43 )parsa ( 4 )parsakaali ( 8 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 21 )perilla ( 3 )persilja ( 34 )persimon ( 8 )peruna ( 49 )pesto ( 8 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 71 )pulla ( 3 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 54 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 37 )retiisi ( 10 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 4 )salaatti ( 14 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 11 )siemenet ( 11 )sienet ( 26 )sipuli ( 146 )sitruuna ( 108 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 18 )soijasuikaleet ( 17 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 3 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 7 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 19 )timjami ( 14 )toast ( 4 )tofu ( 56 )tomaatti ( 22 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 3 )valkosipuli ( 244 )vappu ( 10 )vegaaninen tonnikala ( 3 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )yrtit ( 25 )

BBQ-NYHTÖ­TOFU­PIZZA

BBQ-nyhtötofupizzassa on makumaailma kohdillaan: BBQ-kastikkeella maustettu nyhtötofu saa kaverikseen tuoretta ananasta (kyllä, ananas kuuluu pizzaan) ja jalapenoa.

Annoskuva reseptille bbq-nyhtötofupizza

BBQ-NYHTÖ­TOFU­PIZZA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
1 h

Ainekset:

Helppo pizzapohja:

  • 4 dl vettä
  • 1 ½ pss kuivahiivaa (n. 16,5 g)
  • 2 tl suolaa
  • n. 1 l pizzajauhoja
  • 4 rkl (oliivi)öljyä

Täytteet:

  • 200 g savutofua
  • 2 tl öljyä
  • 1 dl BBQ-kastiketta
  • pizzakastiketta (esim. sugo di pomodoro)
  • vegaanista juustoraastetta
  • tuoretta ananasta
  • tuoretta jalapenoa
  • tuoretta korianteria

Valmistus:

Pizzapohja:

  1. Laita noin 42 asteinen vesi (reilusti kädenlämpöinen) kulhoon. Sekoita hiiva ja suola osaan jauhoista ja sitten veden joukkoon.
  2. Lisää jauhoja hiljakseen koko ajan sekoittaen, käytä yleiskonetta, jos mahdollista.
  3. Sekoita öljy taikinan joukkoon, kun suurin osa jauhoista on käytetty. Lisää vielä jauhoja sen verran, että taikina on sopivaa (ei tartu kulhon reunoihin enää). Vaivaa yhteensä noin 10 minuuttia, jotta taikinaan tulee hyvä sitko.
  4. Ripottele taikinan päälle hieman jauhoja, peitä liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
  5. Jaa taikina neljään osaan, pyörittele palloiksi. Anna kohota liinan alla vielä hetken aikaa.
  6. Täytä alla olevan ohjeen mukaan, paista ja nauti.

Pizzojen täytteet ja paistaminen:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Ota tofu pois pakkauksesta ja painele se kuivaksi pyyhkeellä. Raasta tofu karkeaksi raasteeksi ja levitä leivinpaperille uunipellille. Sekoita öljy joukkoon ja paahda noin 20 minuuttia. Voit paistaa tofun rapeaksi myös pannulla keskilämmöllä välillä sekoitellen.
  3. Sekoita tofun joukkoon BBQ-kastike.
  4. Käännä uuni mahdollisimman kuumalle.
  5. Leikkaa ananas paloiksi ja jalapeno siivuiksi.
  6. Muotoile, täytä ja paista pizzat yksi kerrallaan.
  7. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta ja sitten vegaanista juustoraastetta. Levitä BBQ-nyhtötofua nokareina juuston päälle ja lisää oman maun mukaan ananaspaloja ja jalapenosiivuja.
  8. Paista pizzoja, kunnes juusto on sulanutta ja pohja kypsää. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Vinkit!

Voit tehdä pizzataikinan myös tuorehiivalla. Käytä sitä tähän reseptiin 45 g (11 g kuivahiivaa vastaa 30 g tuorehiivaa).

Jos haluat päästä helpommalla, käytä valmista pizzapohjaa.

reseptitsuolaiset leivonnaiset
ananasjalapenokorianteripizzatofu