Tofuricotta on kasvipohjainen versio ricotta-tuorejuustosta. Se on helppo tehdä vain muutamasta raaka-aineesta ja maku on todella hurmaava. Tofuricotta sopii esimerkiksi leivälle levitteeksi, kulhoruokiin ja erilaisiin pastoihin.
![Annoskuva reseptille tofuricotta](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F02%2Ftofuricotta.jpg&w=3840&q=75)
TOFURICOTTA
Ainekset:
- 400 g maustamatonta tofua
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl ravintohiivahiutaleita
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
Valmistus:
- Ota tofu pois pakkauksestaan, kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle 15-30 minuutiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Kuutioi puristettu tofu ja laita tehosekoittimeen. Lisää muut aineet ja surauttele ricottamaiseksi tahnaksi.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.
reseptitpienet herkut
ravintohiivahiutaleetsitruunatofuvalkosipuli