Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 503 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

BORSSI­KEITTO

Borssikeitto on alunperin ukrainalainen ruokalaji, jonka kauniin punainen väri tulee punajuuresta. Keitossa on lisäksi mm. kaalia ja Kasviskapinan versiossa proteiinia tuovat pavut.

Annoskuva reseptille borssikeitto

BORSSI­KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
1 h

Ainekset:

  • 1 punasipuli (tai keltasipuli)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • n. 450 g kaalia (n. 1 l suikaloituna)
  • 3 punajuurta (n. 400 g)
  • 2 porkkanaa (n. 200 g)
  • 2-3 perunaa (n. 200 g)
  • 2 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 10 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • n. 2 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 prk ruskeita tai valkoisia papuja (á 230 g)
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • (ruohosipulia tai tilliä)
  • tarjoiluun kasvipohjaista fraichea

Valmistus:

  1. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi tai paloittele punajuuret, porkkanat ja perunat.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, tomaattipyree ja kuminan siemenet, paista hetki. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet, punajuuret, porkkanat ja perunat, paista vielä muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan maustepippurit, laakerinlehdet, tomaattimurska ja vesi. Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedosti poreillen 45 minuuttia. Lisää keittoajan loppupuolella keiton sekaan valutetut pavut ja etikka.
  4. Mausta keitto suolalla sekä halutessasi tuoreella hienonnetulla ruohosipulilla tai tillillä. Tarjoile fraichen kanssa.
reseptitkeitot
kaalipavutperunaporkkanapunajuuripunasipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit