BRASILIA­LAINEN KALATON PATA

Brasialainen kalaton pata on vegaaninen versio moqueca-kalapadasta. Tomaattisessa padassa maistuu valkosipuli ja paprika ja se tarjoillaan korianterin, limen ja jalapenon kanssa.

Tofu korvaa merenelävät tässä padassa. Rapeaa tofua on helppo valmistaa, kunhan muistaa muutaman jujun. Ensin tofusta pitää puristaa enimmät nesteet pois ja sitten tofu paistetaan kuutioituna tai revittynä keskilämmöllä niin kauan, että se muuttuu rapeaksi ja hieman ruskistuneeksi. Kiirettä ei kannata pitää. Sekoita rapeat tofupalat padan joukkoon ihan lopuksi, niin ne eivät ehdi pehmentyä.

brasilialainen kalaton pata

BRASILIA­LAINEN KALATON PATA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
45 min

Ainekset:

  • 300 g tofua tai savutofua
  • 2 + 2 rkl öljyä
  • 1 limen kuori ja mehu
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen tai vihreä paprika
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa jauhettuna
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 ½ dl kookosmaitoa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • (1 rkl maissitärkkelystä + 2 rkl vettä)
  • tarjoiluun limelohkoja, tuoretta korianteria, jalapenoa
  • lisukkeeksi keitettyä riisiä, kauraa tms.

Valmistus:

  1. Ota tofu pois paketista ja kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin. Laita painon alle noin 15 minuutiksi.
  2. Kuutioi tofu. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista tofua keskilämmöllä aina välillä sekoitellen, kunnes se on joka puolelta rapeaa. Mausta raastetulla limen kuorella, limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Pilko paprikat reiluiksi paloiksi.
  4. Kuumenna kasarissa 2 rkl öljyä ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, paprikajauhe, juustokumina ja suola. Paista hetki. Lisää sitten tomaattipyre ja paprikapalat, paista vielä hetki.
  5. Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja murusteltu kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia noin vartin ajan. Suurusta kastike halutessasi: sekoita maissitärkkelys ja vesi keskenään ja sekoita seos sitten kastikkeen joukkoon.
  6. Sekoita kastikkeen joukkoon tofupalat. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
  7. Tarjoile kalattoman padan kanssa limelohkoja, tuoretta korianteria ja jalapenoa. Lisukkeeksi sopii hyvin keitetty riisi tai kaura.

Vinkit!

Jos kookosmaito ei sovi, voit vaihtaa sen kaurakermaan.

reseptitpääruoka
korianterilimepaprikasipulitofuvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit