Raparperipiirakka kuuluu kesään! Tällä reseptillä leivot ihanan mehevän gluteenittoman ja vegaanisen raparperipiirakan, joka maistuu taivaalliselta vaniljakastikkeen kanssa nautittuna.
![Annoskuva reseptille gluteeniton raparperipiirakka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F05%2Fgluteeniton-raparperipiirakka-1.jpg&w=3840&q=75)
GLUTEENITON RAPARPERIPIIRAKKA
![pala kakkua](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2023/01/piece-of-cake-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
Pohja:
- 3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g vegaanista voita tai margariinia sulatettuna
- 2 dl (vanilja)soijajogurttia
Täyte:
- 5 dl raparperipaloja
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- ½ tl kardemummaa
Muruseos:
- 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
- ½ dl fariinisokeria
- 30 g vegaanista voita tai margariinia sulatettuna
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon voisula ja soijajogurtti. Painele seos piirakkavuoan (26 cm) pohjalle.
- Pilko raparperit. Sekoita raparperipalojen joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Levitä palat pohjan päälle ja painele niitä hieman sen sekaan.
- Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja levitä sinne tänne piirakan pinnalle.
- Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja piiraassa on kaunis hieman ruskistunut sävy.
- Anna jäähtyä ja tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa (esim. Fazer Aito vaniljakastike on gluteenitonta).
reseptitmakeat leivonnaiset
leivontaraparperi