Gochujang-parsakaali on koukuttavan hyvää. Tarjoile upean makuiset paahdetut parsakaalit esimerkiksi nuudeliruokien, bowlien tai salaattien lisukkeena. Ne sopivat loistavasti juhlien noutopöytään ja maistuvat mainioilta myös jäähtyneinä.
![Annoskuva reseptille gochujang-parsakaali](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F05%2Fgochujang-parsakaali-1.jpg&w=3840&q=75)
GOCHUJANG-PARSAKAALI
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 1 parsakaali (n. 400 g)
- 1 rkl gochujangia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl sitruunan tai limen mehua
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Leikkaa parsakaali mukaviksi suupaloiksi. Käytä myös varsi (kuori se tarvittaessa). Levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
- Sekoita gochujang, soijakastike, seesamiöljy, sitruunan mehu, valkosipulijauhe ja valkopippuri keskenään. Hiero parsakaalien joukkoon.
- Paahda parsakaaleja noin 20 minuuttia tai kunnes napakan kypsiä ja hieman ruskistuneita.
- Sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile lämpiminä.
MITÄ ON GOCHUJANG?
Gochujang on korealainen fermentoitu chilitahna, jota nykyisin löytyy hyvinvarusteltujen markettien aasialaisten raaka-aineiden hyllystä. Sen maku on hyvin omalaatuinen: suolainen, makea, hapan ja miellyttävän tulinen.
reseptitlisukkeet
gochujangparsakaaliseesaminsiemenetsitruuna