VETANAT (VEGAANI­SET ETANAT)

Vetanat eli vegaaniset etanat valmistuvat säilykeherkkusienistä ja muistuttavat esikuvaansa niin rakenteen kuin maunkin puolesta. Upean aromaattinen valkosipuli-yrttivoi viimeistellään ravintohiivahiutaleilla ja korppujauhoilla.

vetanat

VETANAT (VEGAANI­SET ETANAT)

Lautanen ja aterimet ikoni
Kahdelle
kello
20 min

Ainekset:

  • 12 säilykeherkkusientä
  • 30 g kasvipohjaista voita tai margariinia 
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta persiljaa tai basilikaa hienonnettuna
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • tarjoiluun hyvää leipää

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
  2. Laita herkkusienet etanapannun koloihin tai pieniin uuninkestäviin vuokiin.
  3. Pehmitä voi huoneenlämmössä tai hetkisen mikrossa lämmittämällä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Sekoita voihin valkosipuli, persilja, korppujauhot, ravintohiivahiutaleet, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Jaa seos herkkusienien päälle.
  4. Paista vetanoita 5-10 minuuttia, kunnes pinta kauniisti ruskistuu. Tarjoile hyvän leivän kanssa.
reseptitalkuruoat
herkkusienipersiljaravintohiivahiutaleetsitruunavalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit