Vetanat eli vegaaniset etanat valmistuvat säilykeherkkusienistä ja muistuttavat esikuvaansa niin rakenteen kuin maunkin puolesta. Upean aromaattinen valkosipuli-yrttivoi viimeistellään ravintohiivahiutaleilla ja korppujauhoilla.
![Annoskuva reseptille vetanat](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F12%2Fvetanat-1.jpg&w=3840&q=75)
VETANAT (VEGAANISET ETANAT)
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 12 säilykeherkkusientä
- 30 g kasvipohjaista voita tai margariinia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta persiljaa tai basilikaa hienonnettuna
- 1 rkl korppujauhoja
- 1 rkl ravintohiivahiutaleita
- 2 tl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- tarjoiluun hyvää leipää
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
- Laita herkkusienet etanapannun koloihin tai pieniin uuninkestäviin vuokiin.
- Pehmitä voi huoneenlämmössä tai hetkisen mikrossa lämmittämällä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Sekoita voihin valkosipuli, persilja, korppujauhot, ravintohiivahiutaleet, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Jaa seos herkkusienien päälle.
- Paista vetanoita 5-10 minuuttia, kunnes pinta kauniisti ruskistuu. Tarjoile hyvän leivän kanssa.
reseptitalkuruoat
herkkusienipersiljaravintohiivahiutaleetsitruunavalkosipuli