Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 541 )aamupalat ( 22 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 15 )juomat ( 26 )kakut ( 1 )kastikkeet ( 31 )keitot ( 44 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 44 )makeat leivonnaiset ( 41 )pääruoka ( 172 )pasta ( 57 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 43 )suolaiset leivonnaiset ( 24 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 68 )alle 20 min ( 25 )alle 30 min ( 66 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 7 )arkiruoka ( 71 )aurinkokuivatut tomaatit ( 18 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 44 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 11 )chili ( 39 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 5 )gochujang ( 8 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hernis ( 3 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 8 )inkivääri ( 62 )jalapeno ( 8 )joulu ( 55 )juuriselleri ( 3 )kaali ( 16 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 7 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 17 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 6 )kaura ( 7 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 14 )kevätsipuli ( 26 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 20 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 21 )kookosmaito ( 5 )korianteri ( 71 )kukkakaali ( 18 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 14 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 30 )leipä ( 4 )leivonta ( 30 )lime ( 61 )linssit ( 16 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 7 )manteli ( 10 )marjat ( 4 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 9 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )mustikka ( 3 )myskikurpitsa ( 12 )nippusipuli ( 21 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 6 )ohra ( 3 )oliivit ( 7 )omena ( 16 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 6 )paprika ( 46 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 28 )pehmeä tofu ( 3 )perilla ( 3 )persilja ( 40 )persimon ( 8 )peruna ( 55 )pesto ( 10 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )pizza ( 3 )porkkala ( 3 )porkkana ( 79 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 18 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 59 )puolukka ( 3 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 41 )retiisi ( 13 )riisi ( 19 )risotto ( 11 )rosmariini ( 11 )rucola ( 4 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 17 )salottisipuli ( 9 )salvia ( 3 )sämpylät ( 5 )seesaminsiemenet ( 10 )seitan ( 13 )siemenet ( 12 )sienet ( 36 )sipuli ( 170 )sitruuna ( 126 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 24 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 15 )taateli ( 5 )tahini ( 12 )tahnat ( 5 )tatit ( 10 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 22 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 24 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )välipalat ( 3 )valkosipuli ( 277 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 7 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 27 )

HERNIS-SIENI­KASTIKE

Hernis-sienikastike on mitä mainioin tapa nauttia syksyn sienisaaliista – sienet nimittäin sopivat rakenteeltaan täydellisesti herniksen kanssa samaan soossiin! Tarjoile maukas kastike esimerkiksi perunoiden tai pastan kanssa.

Annoskuva reseptille hernis-sienikastike

HERNIS-SIENI­KASTIKE

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30 min

Ainekset:

  • 1 sipuli (n. 100 g)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 l tuoreita sieniä, kuten kantarelleja, orakkaita tai pilkottuja tatteja (tai n. 3 dl esikäsiteltyjä sieniä / n. 30 g kuivattuja sieniä)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl kasvipohjaista voita tai margariinia
  • 40 g hernissuikaleita (½ pss)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 ½ dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 dl kaurakermaa tai muuta kasvipohjaista ruokakermaa
  • tuoretta yrttiä, esim. lehtipersiljaa, kirveliä tai tilliä
  • (tarjoiluun puolukoita)

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Putsaa sienet ja revi/leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
  2. Paista sieniä paistokasarissa tai isolla paistinpannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Siirrä sienet sivuun hetkeksi.
  3. Lisää pannulle öljy ja voi sekä sipuli ja paista, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää valkosipuli ja hernis, paista hetki. Mausta soijakastikkeella, paprikajauheella, jauhelihamausteella, rosmariinilla ja mustapippurilla.
  4. Lisää 2 dl vettä pannulle ja anna sen imeytyä hernikseen. Lisää sitten sienet pannulle.
  5. Sekoita vehnäjauhot herniksen ja sienten joukkoon ja lisää loput vedestä. Sekoita kastikkeen joukkoon dijon-sinappi ja murusteltu kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia muutama minuutti.
  6. Lisää kaurakerma. Anna kuumentua. Tarkista maku. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
  7. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa. Puolukat antavat hauskan säväyksen annokselle!
reseptitpääruoka
hernissienetsipulivalkosipuliyrtit

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit