Hernis-sienikastike on mitä mainioin tapa nauttia syksyn sienisaaliista – sienet nimittäin sopivat rakenteeltaan täydellisesti herniksen kanssa samaan soossiin! Tarjoile maukas kastike esimerkiksi perunoiden tai pastan kanssa.
HERNIS-SIENIKASTIKE
Ainekset:
- 1 sipuli (n. 100 g)
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 l tuoreita sieniä, kuten kantarelleja, orakkaita tai pilkottuja tatteja (tai n. 3 dl esikäsiteltyjä sieniä / n. 30 g kuivattuja sieniä)
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl kasvipohjaista voita tai margariinia
- 40 g hernissuikaleita (½ pss)
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl jauhelihamaustetta
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- ½ tl mustapippuria
- 4 ½ dl vettä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl dijon-sinappia
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 dl kaurakermaa tai muuta kasvipohjaista ruokakermaa
- tuoretta yrttiä, esim. lehtipersiljaa, kirveliä tai tilliä
- (tarjoiluun puolukoita)
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Putsaa sienet ja revi/leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
- Paista sieniä paistokasarissa tai isolla paistinpannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Siirrä sienet sivuun hetkeksi.
- Lisää pannulle öljy ja voi sekä sipuli ja paista, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää valkosipuli ja hernis, paista hetki. Mausta soijakastikkeella, paprikajauheella, jauhelihamausteella, rosmariinilla ja mustapippurilla.
- Lisää 2 dl vettä pannulle ja anna sen imeytyä hernikseen. Lisää sitten sienet pannulle.
- Sekoita vehnäjauhot herniksen ja sienten joukkoon ja lisää loput vedestä. Sekoita kastikkeen joukkoon dijon-sinappi ja murusteltu kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia muutama minuutti.
- Lisää kaurakerma. Anna kuumentua. Tarkista maku. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
- Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa. Puolukat antavat hauskan säväyksen annokselle!
reseptitpääruoka
hernissienetsipulivalkosipuliyrtit