Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

CHIPOTLE-SIENI­PASTA

Chipotle-sienipasta saa makua savuisesta chipotle-chilitahnasta. Tähän helppoon pastaan sopivat hyvin erilaiset metsäsienet, kuvien annos on tehty haperoista.

Annoskuva reseptille chipotle-sienipasta

CHIPOTLE-SIENI­PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
40 min

Ainekset:

  • 1 l metsäsieniä (esim. haperoita, kantarelleja, suppilovahveroita tai tatteja)
  • 350 g pastaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminaa jauhettuna
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1-2 rkl chipotle-tahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 dl kaurakermaa
  • kourallinen nokkosta (myös pinaatti käy hyvin)
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • tuoretta basilikaa
  • vegaanista parmesaania (esim. auringonkukansiemenparmesaania)

Valmistus:

  1. Putsaa ja paloittele sienet. Paista niitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes nesteet ovat irronneet ja haihtuneet. Siirrä pois pannulta.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta, mutta säästä 2 dl keitinvettä. Huuhtele pasta kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.
  3. Pastan kiehuessa valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista siemenkota ja leikkaa paprika kuutioiksi.
  4. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää esikäsitellyt sienet ja paista vielä hetki. Lisää joukkoon valkosipuli, juustokumina, paprikajauhe, suola ja mustapippuri, sekoittele hetki.
  5. Lisää pannulle tomaattipyre, chipotle-tahna ja soijakastike, paista vielä hetki.
  6. Lisää sitten paprikat ja kaurakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä viitisen minuuttia.
  7. Jos käytät nokkosta, tee sille pikaryöppäys: kuumenna vettä vedenkeittimessä ja kaada se kiehuvana nokkosten päälle kulhoon. Anna olla hetken aikaa, valuta ja huuhtele. Hienonna nokkonen ja sekoita kastikkeen joukkoon.
  8. Mausta kastike punaviinietikalla ja tarkista myös suolan ja chipotlen määrä maistamalla.
  9. Lisää kypsä pasta ja anna kuumentua. Viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoile vegeparmesaanin kanssa.
reseptitpasta
basilikahaperotnokkonenpaprikasienetsipulivalkosipuli