Tatti-perunagratiini on syksyn hurmaavin lisuke, joka toimii juhlavammankin aterian osana. Mitään pikaruokaa gratiini ei ole, mutta se maistuu mainiolta myös uudestaan lämmitettynä.
![Annoskuva reseptille tatti-perunagratiini](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F09%2Ftatti-perunagratiini-1.jpg&w=3840&q=75)
TATTI-PERUNAGRATIINI
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- n. 500 g tuoreita tatteja
- 800 g perunoita
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- lipstikka- tai yrttisuolaa
- mustapippuria
- 100 g vegaanista juustoraastetta
- 4 dl kaurakermaa
Valmistus:
- Puhdista ja pilko sienet. Laita ne pannulle ja paista, kunnes nesteet on haihtuneet. Mausta ripauksella suolaa.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Kuori sipuli, leikkaa puoliksi ja sitten siivuiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Lado perunat, sipulit, valkosipulit ja tatit kerroksittain uunivuokaan, mausta kerrokset suolalla, mustapippurilla ja juustoraasteella. Kaada kaurakerma tasaisesti vuokaan ja ripottele loput juustoraasteet pinnalle.
- Paista gratiinia, kunnes perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunaviipaleiden paksuudesta, mutta noin 1-1 1/2 tuntia on hyvä varata aikaa. Jos pinta meinaa tummua paiston loppupuolella liikaa, voit peittää vuoan leivinpaperin palalla.
- Anna gratiinin vetäytyä hetki ja tarjoile sitten kuumana.
reseptitlisukkeet
perunasienetsipulitattivalkosipuli