HÖLSKY­PERUNAT

Hölskyperunat eli hyrskyperunat eli kesäperunat, rakkaalla perunaruoalla on monia nimiä! Kasviskapinan versioon tulee runsain mitoin sesongin villivihanneksia ja yrttejä, näitä herkkuperunoita syödään koko kesä ja kaiken kanssa.

Annoskuva reseptille hölskyperunat

HÖLSKY­PERUNAT

Lautanen ja aterimet ikoni
4-5:lle
kello
30 min

Ainekset:

  • 1 kg varhaisperunoita tai uusia perunoita
  • 2-3 nippusipulia varsineen
  • pari kourallista villivihanneksia ja yrttejä (esim. vuohenputkea, siankärsämöä, piharatamoa, basilikaa ja persiljaa)
  • kunnon nokara kasvipohjaista voita (esim. Eleplant)
  • 100 g kasvipohjaista fraichea
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

  1. Pese ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
  2. Hienonna sipulit varsineen sekä villihannekset ja yrtit.
  3. Lisää kaikki ainekset kattilaan perunoiden joukkoon. Sulje kansi ja hölskytä voimakkaasti, jotta perunat hajoavat ja ainekset sekoittuvat.
  4. Tarjoile heti.
reseptitlisukkeet
perunavillivihanneksetyrtit

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit
Tilaa uutis-kirje