Hölskyperunat eli hyrskyperunat eli kesäperunat, rakkaalla perunaruoalla on monia nimiä! Kasviskapinan versioon tulee runsain mitoin sesongin villivihanneksia ja yrttejä, näitä herkkuperunoita syödään koko kesä ja kaiken kanssa.

HÖLSKYPERUNAT


Ainekset:
- 1 kg varhaisperunoita tai uusia perunoita
- 2-3 nippusipulia varsineen
- pari kourallista villivihanneksia ja yrttejä (esim. vuohenputkea, siankärsämöä, piharatamoa, basilikaa ja persiljaa)
- kunnon nokara kasvipohjaista voita (esim. Eleplant)
- 100 g kasvipohjaista fraichea
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Pese ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
- Hienonna sipulit varsineen sekä villihannekset ja yrtit.
- Lisää kaikki ainekset kattilaan perunoiden joukkoon. Sulje kansi ja hölskytä voimakkaasti, jotta perunat hajoavat ja ainekset sekoittuvat.
- Tarjoile heti.
reseptitlisukkeet
perunavillivihanneksetyrtit