Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

HOPEA­TOFFEE ITSE TEHDEN

Hopeatoffee on ihanaa itse tehtynä! Nappaa tästä resepti vegaanisiin hopeatoffeisiin – sievästi paperiin käärittynä ne ovat täydellisiä myös lahjaksi!

Itse tehdyt toffeet ovat ihana joululahja. Toffee on näppärä leikata saksilla sopiviksi paloiksi ja sitten kääriä leivinpaperiin. Leikkaa leivinpaperista reilun kokoisia suorakulmioita ja pyöräytä reunat kiinni niin saat aikaan kauniita karamelleja.

Toffeen valmistamiseen tarvitset paksupohjaisen kattilan ja digitaalisen lämpömittarin. Toffeen kypsyyden voi tarkistaa myös vesitestillä: tiputa kuumaa toffeemassaa vesilasiin kylmään veteen. Jos massasta pystyy pyöritellä sormien välissä pallon, on toffee valmista.

Annoskuva reseptille hopeatoffee

HOPEA­TOFFEE ITSE TEHDEN

Ainekset:

  • 1 dl lakritsikastiketta (tai lakritsisiirappia)
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl tummaa siirappia
  • 3/4 dl kaurakermaa (ruuanlaittoon tarkoitettua, ei vispautuvaa)
  • 1 rkl raakalakritsijauhetta
  • voiteluun 2 tl mietoa öljyä

Työvälineet:

  • teelusikka-, ruokalusikka- ja desimitta
  • paksupohjainen kattila
  • digitaalinen lämpömittari
  • 15 x 22 cm vuoka
  • leivinpaperia

Valmistus:

  1. Mittaa lakritsikastike, sokeri, siirappi, kaurakerma ja lakritsijauhe paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti sekoitellen.
  2. Kun seos kiehuu, vähennä hieman lämpöä. Jatka kuumentamista, kunnes digitaalinen lämpömittari näyttää toffeemassan olevan 120 asteista.
  3. Vuoraa n. 15 x 22 senttinen vuoka leivinpaperilla ja voitele se öljyllä.
  4. Kaada massa vuokaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten tunniksi jääkaappiin.
  5. Leikkaa toffeelevystä puhtailla saksilla paloja. Kääri palat leivinpaperiin.
  6. Säilytä itse tehty hopeatoffee jääkaapissa. Voit ottaa ne huoneenlämpöön pari tuntia ennen syömistä, jos pidät pehmoisesta toffeesta.
reseptitpienet herkut
joulujoulukarkitkarkitlakritsi