KALATON KEITTO

Kalaton keitto saa makumaailmansa perinteisestä kalasopasta, mutta on täysin kasvipohjainen. Savutofua, purjoa ja perunaa sisältävä keitto on tosi herkullista sekä helppotekoista.

Savutofu antaa kalattomalle keitolle savukalamaisen makumaailman. Lisäksi keittoon tuovat merellistä twistiä murusteltu merileväarkki, sitruuna ja tilli. Tähän soppaan ihastuun taatusti koko perhe.

kalaton keitto

KALATON KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
50 min

Ainekset:

  • 1 pkt savutofua (300 g)
  • 1 keskikokoinen purjosipuli
  • 600 g perunoita
  • 3 porkkanaa
  • 2+2 rkl öljyä
  • 1 l kasvislientä (esim. vettä ja 2 liemikuutiota)
  • 1 nori merileväarkki
  • 5 maustepippuria
  • 2 dl kaurakermaa
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa ja valko- tai mustapippuria
  • tuoretta tilliä tai tillipestoa

Valmistus:

  1. Kuivaa tofu kääräisemällä se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laittamalla 15 minuutiksi painon (esimerkiksi valurautapannun) alle.
  2. Sillä aikaa käsittele kasvikset. Huuhtele purjo ja leikkaa se renkaiksi tai puolirenkaiksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.
  3. Kuutioi tofu ja ruskista ne kahdessa ruokalusikallisessa öljyä. Tofun paistamisessa maltti on valttia: paista keskilämmöllä kaikessa rauhassa aina välillä käännellen, jotta kuutiot ovat rapeita joka reunasta. Siirrä tofut sivuun odottamaan.
  4. Lorauta loput 2 rkl öljyä kattilaan. Kuullota purjoa muutaman minuutin ajan. Lisää perunat ja porkkanat, paista vielä hetki.
  5. Kaada kattilaan kasvisliemi. Murustele merileväarkki ja lisää kattilaan yhdessä maustepippureiden kanssa.
  6. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
  7. Lisää keiton sekaan tofut ja kaurakerma. Kuumenna.
  8. Lisää lopuksi sitruunan mehu, mutta älä päästä keittoa enää kiehumaan. Mausta oman maun mukaan suolalla ja musta- tai valkopippurilla. Viimeistele tuoreella tillillä tai tarjoile tillipeston kanssa.

Vinkit!

Tillipesto on herkullinen lisä kalattomaan keittoon. Valmistat sen helposti tehosekoittimessa: mittaa kannuun yksi ruukullinen hienonnettua tilliä, yhden desin paahdettuja pinjan- tai auringonkukansiemeniä, desin öljyä, yhden valkosipulinkynnen, puolikkaan sitruunan mehun ja muutaman ruokalusikallisen ravintohiivaa. Surauta ainekset pestoksi ja mausta suolalla.

reseptitkeitot
arkiruokaperunaporkkanapurjositruunatillitofu

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit