PAKSOI­SALAATTI

Paksoisalaatti on aasialaishenkinen raikas lisuke esimerkiksi grilliruoille. Maukas kastike viimeistelee kesäisen kasvispitoisen salaatin.

paksoisalaatti

PAKSOI­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
2-4 annosta
kello
15 min

Ainekset:

  • 200 g paksoita
  • 1-2 nippusipulia tai muutama kevätsipuli
  • 6 retiisiä
  • 1-2 porkkanaa
  • muutama perillan lehti (tai esim. korianteria, thaibasilikaa tai korenminttua)

Kastike:

  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 1 pullea valkosipulinkynsi
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 tl sokeria

Valmistus:

  1. Huuhtele paksoit, leikkaa ne kahteen-neljään osaan pituussuunnassa ja suikaloi. Hienonna nippusipulit ja leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkanat tarvittaessa ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Suikaloi perillan lehdet.
  2. Kastiketta varten paahda seesaminsiemeniä pari minuuttia kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä pois pannulta ja anna jäähtyä.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita kaikki kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin ja ravistele sekaisin.
  4. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja sekoita kastike joukkoon. Tarjoile heti.

Vinkit!

Voit käyttää salaattiin myös muita kasviksia, kuten kurkkua ja kyssäkaalia. Paksoin sijaan salaatin voi tehdä varhais- tai kiinankaalista.

reseptitsalaatit
aasialainennippusipulipaksoiperillaporkkanaretiisivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit