KANTARELLI­KEITTO & SALAINEN MAUSTE

Kantarellikeitto on yksi parhaimmista tavoista hyödyntää sienisaalis. Se on mitä helpointa valmistaa myös vegaanisena ja lopputulos on samettisen täyteläinen. Tällä reseptillä valmistuu paras versio loppukesän sienisopasta.

Kantarellien sesonki on parhaimmillaan heinä-syyskuussa.

Kantarellikeiton salainen mauste

Kantarellit eivät pahemmin mausteita kaipaa, vaikka sopivatpa ne myös mausteisiin ruokiin. Yrteistä timjami, kirveli ja tilli sopivat hyvin vahveroiden kaveriksi, villivihannespuolelta siankärsämön aromaattinen maku sointuu myös hienosti metsäsienten kaveriksi. Tämä soppa saa makua tuoreesta timjamista ja siankärsämöstä (jos käytät kuivattuja mausteita, niin laita noin teelusikallinen laatuaan jo sipulien kanssa kuullottumaan).

Mutta se salainen mauste! Kantarellikeittopäivänä kannattaa yrittää muistaa jättää aamulla keittimeen pieni tilkka kahvia. Vain ruokalusikallinen riittää syventämään sopan maut uskomattoman ihaniksi. Kannattaa kokeilla. Mutta muistetaan myös hävikkipuoli: tämä on oiva tilaisuus päästä eroon pienestä kahvihävikistä, mutta jos et muuten juo kahvia, ei sitä välttämättä kannata tätä soppaa varten alkaa ostamaan ja keittämään. Hyvää tulee ilmankin.

kantarellikeitto

KANTARELLI­KEITTO & SALAINEN MAUSTE

Lautanen ja aterimet ikoni
3-4 annosta
Kello ikoni
30 min

Ainekset:

  • 1 l kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vegaanista voita tai margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio (tai valmista kasvislientä)
  • 150 g vegaanista tuorejuustoa
  • 1 rkl kahvia
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna tai lehdet paksusta varresta riivittynä
  • 1 rkl siankärsämön lehtiä hienonnettuna (tai lisää timjamia)
  • suolaa ja valko- tai mustapippuria
  • (tarjoiluun tattiöljyä, siankärsämön kukkia ja timjamin lehtiä)

Valmistus:

  1. Putsaa kantarellit ja revi ne pienemmiksi paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Paista sieniä kattilassa jokunen minuutti, jotta niistä irtoaa enimmät nesteet. Lisää voi ja sipuli, kuullota miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja paista vielä hetki.
  4. Ripottele kattilaan vehnäjauhot ja sekoita. Kaada vesi kattilaan samalla sekoittaen. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Anna keiton kuumentua kiehuvaksi ja keitä noin viiden minuutin ajan.
  5. Lisää tuorejuusto ja sekoittele se keiton joukkoon. Mausta kahvilla, timjamilla, siankärsämöllä, suolalla ja pippurilla.
  6. Jaa kantarellikeitto lautasille ja halutessasi viimeistele annokset tilkalla tattiöljyä ja siankärsämönkukilla ja timjamin lehdillä.

Vinkit!

Gluteeniton kantarellikeitto valmistuu suurustamalla keitto vehnäjauhojen sijaan maissitärkkelyksellä. Sekoita 1 rkl maizenaa tilkkaan kylmää vettä ja sekoita se loppuvaiheessa keiton joukkoon. Mikäli haluat vielä paksumman lopputuloksen, lisää toinenkin lusikallinen maizenaa samalla tavalla.

reseptitkeitot
alle 30 minkahvikantarellisiankärsämösienettimjamivillivihannekset

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit