Kesäkurpitsa-papucurry on lempeän mausteinen ruoka, jonka tähtenä loistaa napakaksi kypsennetty kesäkurpitsa. Tomaattisessa kookoskastikkeessa maistuu mm. valkosipuli, garam masala ja kurkuma.
KESÄKURPITSA-PAPUCURRY
Ainekset:
- 2 kesäkurpitsaa (n. 500-600 g)
- 1 iso sipuli (n. 100 g)
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 3 rkl öljyä
- 3/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 tl garam masala -mausteseosta
- 1 tl juustokuminaa jauhettuna
- 1 tl kurkumaa jauhettuna
- ½ tl chilijauhetta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 prk käyttövalmiita valkoisia papuja (tai muita papuja/kikherneitä, n. 230 g)
- 1 prk tomaattimurskaa (400-500 g)
- 1 prk kookosmaitoa (400 ml)
- ½ limen mehu
- tuoretta korianteria
- tuoretta chiliä (tai kuivattua / säilöttyä)
- lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä tai kauraa
Valmistus:
- Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin puoliksi ja kaavi siemenet pois (mutta älä heitä niitä pois, ne käytetään ruokaan myös). Leikkaa kesäkurpitsat noin sentin siivuiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri.
- Kuumenna 2 rkl öljyä paistokasarissa, wokkipannulla tai isolla paistinpannulla ja paista kesäkurpitsasiivuja muutama minuutti suht kovalla lämmöllä, jotta ne saavat väriä ja kypsyvät hieman. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pois pannulta.
- Kuumenna pannulla loput 1 rkl öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsan siemenosa, valkosipuli ja inkivääri, paista hetki. Sekoita joukkoon garam masala, juustokumina, kurkuma ja chili, paista hetki. Sekoita sitten joukkoon soijakastike.
- Valuta pavut ja lisää ne pannulle yhdessä tomaattimurskan ja kookosmaidon kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista noin 10-15 minuuttia.
- Sekoita kesäkurpitsat curryn joukkoon ja anna kuumentua. Mausta limen mehulla ja tarkista suolan määrä. Viimeistele tuoreella korianterilla ja chilillä.
- Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin tai kauran kanssa.
reseptitpääruoka
aasialainenchiliinkiväärikesäkurpitsakorianterilimepavutsipulivalkosipuli