Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 503 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

KESÄ­KURPITSA­KEITTO

Kesäkurpitsakeitto mangoldilla on lempeän mausteinen loppukesän soppa. Se on melko nopea valmistaa ja voit tehdä sitä kerralla vaikka tuplasatsin, sillä keitto vain paranee seuraavana päivänä lämmitettäessä.

Annoskuva reseptille kesäkurpitsakeitto

KESÄ­KURPITSA­KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

  • 200 g purjoa
  • 2 rkl (kookos)öljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • ½ tl jauhettua kurkumaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 isohko peruna (n. 125 g)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 kesäkurpitsa (n. 450 g)
  • n. 125 g mangoldia (myös lehtikaali passaa)
  • 3 dl kasvislientä
  • 4 dl kookoskermaa tai -maitoa
  • ½ -1 limen mehu
  • suolaa & mustapippuria
  • lisäksi: chilijauhetta, krutonkeja ja tuoretta basilikaa

Valmistus:

  1. Huuhtele purjo ja leikkaa palasiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa purjoa muutama minuutti. Lisää juustokumina, kurkuma ja inkivääri ja jatka freesaamista hetki.
  2. Kuori peruna ja leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtaise kesäkurpitsa ja leikkaa paloiksi. Hienonna mangoldi.
  3. Lisää vihannekset mangoldia lukuunottamatta kattilaan ja paista sekoitellen vielä hetki. Kaada sekaan kasvisliemi ja kookoskerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
  4. Lisää keiton joukkoon mangoldi ja keitä pari minuuttia, jotta sekin pehmenee. Soseuta keitto silkkiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  5. Mausta kesäkurpitsakeitto limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  6. Tarjoile krutonkien ja hienonnetun tuoreen basilikan kanssa. Aikuisten annoksiin voit ripsauttaa myös hieman chilijauhetta, se tuo keittoon ihanaa syvyyttä.
reseptitkeitot
kesäkurpitsalimemangoldiperunapurjososekeittovalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit