Kolmen nuudelin salaatti sisältää riisinuudeleiden lisäksi kurkusta ja kesäkurpitsasta tehtyjä nuudeleita. Nuudelisalaattiin rakennetta ja potkua tuovat gochujang-paahdetut kukkakaalit sekä gochujang-salaatinkastike.
![Annoskuva reseptille kolmen nuudelin salaatti](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F05%2FDSC06209.jpg&w=3840&q=75)
KOLMEN NUUDELIN SALAATTI GOCHUJANG-KUKKAKAALILLA
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 100 g riisinuudeleita
- 1 pienehkö kesäkurpitsa
- ½ kurkku
- pari tomaattia
- tuoretta minttua
- ruohosipulia tai kevätsipulia
- chiliä
- seesaminsiemeniä
Gochujang-kukkakaali:
- 1 kukkakaali
- 1 rkl gochujang -chilitahnaa
- 2 rkl misotahnaa
- 1-2 rkl öljyä
- 1 pullea valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
Gochujang-salaatinkastike:
- 1 ½ rkl gochujang -chilitahnaa
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 rkl vaahtera- tai agavesiirappia
- ½ rkl soijakastiketta
- ½ rkl riisiviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
Valmistus:
- Valmista gochujang-kukkakaali ja -salaatinkastike alla olevien ohjeiden mukaan.
- Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
- Leikkaa kesäkurpitsa ja kurkku nuudeleiksi spiraalileikkurin avulla. Voit leikata kasvikset myös esim. juustohöylällä ohuiksi siivuiksi ja sitten veitsen avulla suikaleiksi.
- Sekoita kaikki nuudelit keskenään ja levitä tarjoiluvadille. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Asettele nuudeleiden päälle tomaatit sekä gochujang-kukkakaalit ja valuta salaatinkastike ympäriinsä salaatin päälle. Viimeistele runsaalla määrällä silputtuja yrttejä, tuoreella chilillä sekä seesaminsiemenillä.
Gochujang-kukkakaali:
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Leikkaa kukkakaali suupaloiksi.
- Sekoita keskenään gochujang, misotahna, öljy, hienonnettu valkosipulinkynsi ja raastettu inkivääri. Hiero seos kukkakaaleihin.
- Paahda uunnissa noin 10-15 minuuttia, kunnes kukkakaaleissa on kiva paahtunut väri ja ne ovat napakan kypsiä. Käytä kuumina tai jäähtyneinä.
Gochujang-salaatinkastike:
- Mittaa kaikki ainekset pulloon, sulje korkki ja ravista huolellisesti sekaisin.
reseptitsalaatit
aasialainenchiligochujanginkiväärikesäkurpitsakukkakaalikurkkuminttumisonuudelitruohosipuliseesaminsiemenettomaattivalkosipuli