KIDNEY­PAPU-TOMAATTI­KEITTO

Kidneypapu-tomaattikeitto on täyttävä soppa, jossa maistuu lämmittävät mausteet. Kidneypavut antavat keitolle ruokaisuutta ja rakennetta, nokare majoneesia viimeistelee makunautinnon.

kidneypapu-tomaattikeitto

KIDNEY­PAPU-TOMAATTI­KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
40 min

Ainekset:

  • 1 sipuli 
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä 
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl punaviinietikka
  • 1 rkl juustokuminaa jauhettuna
  • 1/2 rkl korianteria jauhettuna 
  • 1/2 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 prk kypsiä kidneypapuja (á 240 g, n. 7 dl)
  • 8 dl kasvislientä (esim. vettä ja 2 liemikuutiota)
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • tarjoiluun kasvipohjaista majoneesia ja chiliä jossain muodossa

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää sitten tomaattipyre, punaviinietikka, juustokumina, korianteri, savupaprika ja oregano. Paista hetki sekoitellen.
  3. Lisää tomaattimurska, huuhdellut kidneypavut ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vähintään 20 minuuttia. 
  4. Soseuta keitto kokonaan tai osittain. Mausta oman maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella basilikalla.
  5. Tarjoile majoneesinokareen ja chilin kanssa.
reseptitkeitot
basilikapavutsipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit