Kikherneomeletti eli vegaaninen munakas tehdään nimensä mukaisesti kikhernejauhoista. Kananmunamaisen twistin se saa kala namak -suolasta, mutta ruoka maistuu herkulliselta myös tavallisella suolalla maustettuna.
![Annoskuva reseptille kikherneomeletti](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F07%2Fkikherneomeletti-1.jpg&w=3840&q=75)
KIKHERNEOMELETTI
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 1 dl kikhernejauhoja
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1 tl sipulijauhetta
- ½ tl kala namak -suolaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 1/4 tl kurkumajauhetta
- 1 1/4 dl vettä
- öljyä tai margariinia paistamiseen
- täytteeksi esim. paistettuja vegenakkeja, herkkusieniä, sipulia ja paprikaa sekä tuoretta tomaattia, marinoitua punasipulia ja vegaanista majoneesia
Valmistus:
- Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa vesi joukkoon ja jätä taikina tekeytymään noin vartiksi.
- Taikinan tekeytyessä voit valmistella haluamasi täytteet.
- Kuumenna öljy pannulla ja kaada taikina pannulle. Paista molemmin puolin kauniin paistuneeksi. Käännä omeletti vasta sitten, kun se on lähes kokonaan hyytynyt.
- Täytä omeletti ja syö heti.
reseptitaamupalat
kikhernajauhotravintohiivahiutaleet