Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 528 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 30 )keitot ( 43 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 42 )makeat leivonnaiset ( 40 )pääruoka ( 167 )pasta ( 55 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 42 )suolaiset leivonnaiset ( 24 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 67 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 64 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 7 )arkiruoka ( 69 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 43 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 10 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 61 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )juuriselleri ( 3 )kaali ( 16 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 7 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 13 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 21 )kookosmaito ( 5 )korianteri ( 70 )kukkakaali ( 18 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 13 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 30 )leipä ( 4 )leivonta ( 29 )lime ( 58 )linssit ( 15 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 6 )manteli ( 10 )marjat ( 3 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 9 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )mustikka ( 3 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 21 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 6 )omena ( 16 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 5 )paprika ( 46 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 27 )pehmeä tofu ( 3 )perilla ( 3 )persilja ( 37 )persimon ( 8 )peruna ( 54 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )pizza ( 3 )porkkala ( 3 )porkkana ( 78 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 59 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 40 )retiisi ( 13 )riisi ( 19 )risotto ( 11 )rosmariini ( 10 )rucola ( 4 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )salvia ( 3 )sämpylät ( 5 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 13 )siemenet ( 12 )sienet ( 34 )sipuli ( 162 )sitruuna ( 125 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 24 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 15 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 5 )tatit ( 10 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 22 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 24 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 272 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 6 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 26 )

MAKKARA-GNOCCHI­PANNU

Makkara-gnocchipannu on mehevien makujen helppo ruoka, joka syntyy näppärästi yhden pannun taktiikalla. Valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit antavat tälle vegemakkararuoalle herkullisen luonteen.

Annoskuva reseptille makkara-gnocchipannu

MAKKARA-GNOCCHI­PANNU

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30-40 min

Ainekset:

  • 4 vegemakkaraa (n. 250 g)
  • 1 + 1 rkl öljyä 
  • 1 punasipuli (tai keltasipuli)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja 
  • muutama mangoldin tai lehtikaalin lehti varsineen
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl yrttiseosta esim. Välimeren yrtit
  • 1/2-1 tl chilirouhetta 
  • 1 prk tomaattimurskaa (400-500 g)
  • 2 dl vettä
  • 1/2 kasvisliemikuutio
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 500 g gnoccheja
  • suolaa ja mustapippuria 
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita tai vegaanista parmesaania
  • kourallinen basilikan lehtiä

Valmistus:

  1. Leikkaa makkarat paloiksi veitsellä tai pehmeät makkarat voi murustella sormin mukaviksi pikkupalasiksi. Paista makkaroita ruokalusikallisessa öljyä, kunnes ne ovat ruskistuneita. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna mangoldi/lehtikaali sekä niiden varret. 
  3. Kuumenna 1 rkl öljyä paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja mangoldin/lehtikaalin varret (lehtiosat lisätään myöhemmin). Paista hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja yrttiseos sekä chilirouhe (voit myös tarjoilla chilin erikseen, jos kaikki ruokailijat eivät pidä siitä). Paista vielä hetki.
  4. Lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele purkki parilla desillä vettä ja lisää pannulle. Murustele joukkoon liemikuutio. Kuumenna seos ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.
  5. Lisää kaurakerma, gnocchit, makkarat ja mangoldin lehtiosat pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta vielä noin viitisen minuuttia, kunnes gnocchit ovat kypsiä. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.  Sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleet ja hienonnettu basilika. 
reseptitpääruoka
aurinkokuivatut tomaatitbasilikagnocchitlehtikaalimangoldipunasipuliravintohiivahiutaleetvalkosipulivegemakkara

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit