KOOKOS­­MUNKIT LEMON CURD -TÄYTTEEL­LÄ

Kookosmunkit lemon curd -täytteellä, nam! Herkulliset munkkipallerot maistuvat vappuna ja muissakin kemuissa. Munkkien täytteenä maistuu raikas itse tehty vegaaninen sitruunatahna.

Voit tehdä taikinasta myös munkkirinkilöitä. Täytteeksi sopii hyvin myös mm. sulatettu biscoff-tahna, suklaalevite, hillo tai kinuskikastike.

kookosmunkit lemon curd -täytteellä

KOOKOS­­MUNKIT LEMON CURD -TÄYTTEEL­LÄ

pala kakkua
25 kpl
kello
n. 2 h

Ainekset:

  • 2 ½ dl kookosmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • ½ dl kookosöljyä sulatettuna
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • n. 7-8 dl vehnäjauhoja
  • n. 1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • sokeria sokerointiin

Lemon curd:

  • 1 dl sitruunan mehua
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl maissitärkkelystä
  • ripaus suolaa
  • 1/4 tl kurkumaa
  • 2 tl kookosöljyä tai vegaanista voita
  • 1 rkl kookoskermaa

Valmistus:

  1. Lämmitä kookosmaito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva sekaan. Sekoita niin, että hiiva liukenee.
  2. Sulata kookosöljy ja anna sen jäähtyä.
  3. Sekoita hiivaseoksen joukkoon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola.
  4. Ala lisäämään jauhoja taikinan sekaan vähän kerrallaan. Vaivaa taikina huolella käsin tai yleiskoneessa. Lisää öljy, kun suurin osa jauhoista on käytetty ja sekoita se hyvin taikinan joukkoon.
  5. Vaivaa taikinaa yhteensä noin 10 minuuttia, jotta siihen muodostuu hyvä sitko. Taikina on hyvää, kun se irtoaa vuoan reunoista eikä tartu käsiin. Varo kuitenkin, ettet tee liian jäykkää taikinaa.
  6. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30-45 min.
  7. Kippaa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa 25 palaksi. Pyörittele pulliksi ja laita leivinpaperille uunipellille. Peitä pullat liinalla ja kohota taas puolisen tuntia.
  8. Kuumenna rypsiöljy 170-180 asteeseen (lämpömittari on hyvä olla olemassa, mutta ilman sitä voit varmistaa oikean lämpötilan tiputtamalla öljyyn palan vaaleaa leipää. Jos se ruskistuu nätisti minuutissa, on öljy sopivaa). Pidä kattilan kansi lähettyvillä ja liesituuletin suljettuna. Jos öljy sattuisi syttymään palamaan, se pitää sammuttaa kannella tukahduttamalla. 
  9. Laita sokeria laakealle lautaselle. Laita toiselle lautaselle pari talouspaperia.
  10. Uppopaista muutama munkki kerrallaan välillä käännellen, yhteensä noin 5-6 minuuttia per munkki. Siirrä talouspaperille, jotta enimmät öljyt valuu ja siitä sitten sokerilautaselle. Pyörittele munkki sokerissa ja siirrä tarjoiluvadille.
  11. Täytä munkit pursotinpussin ja teräväpäisen tyllan avulla. Jos sinulla ei ole oikeanlaista tyllaa, tee ensin munkin pintaan reikä esimerkiksi hammastikun avulla.

Lemon curd:

  1. Purista mehu sitruunoista ja laita kattilaan. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja seos on muuttunut sakeaksi.
  2. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon kurkuma, kookosöljy ja kookoskerma. Sekoita sileäksi.
  3. Anna jäähtyä ennen käyttöä.
reseptitmakeat leivonnaiset
leivontamunkitsitruunavappu

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiäni? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydän luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit